Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:04 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

24 Feb, 2014 12:40 503 Marime text
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Peste 200 kilograme peşte şi aproximativ doi kilometri de plasă monofilament confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni şi constănţeni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei cetăţeni români care deţineau 22 de plase monofilament în lungime de 1.530 metri, precum şi cantitatea de 212 kilograme peşte fără documente justificative.
Un al patrulea cetăţean român a fost depistat în P.T.F. Ostrov în timp ce încerca să introducă în ţară trei plase monofilament în lungime de 300 metri.
 
În data de 23.02.2014, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au acţionat în zona lacului Razelm, unde i-au identificat pe I.A.M. de 18 ani, M.N. de 68 ani şi I.N. de 45 ani, care deţineau 22 plase monofilament în lungime de 1.530 metri şi cantitatea de 212 kilograme peşte din specii diferite fără a avea documente justificative.
 
În data de 22.02.2014, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Ostrov au depistat asupra cetăţeanului român C.N. în vârstă de 34 ani trei plase monofilament în lungime de 300 metri.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, evaluată la 206,5 lei, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale, precum şi cele 25 de plase monofilament în lungime de 1.830 metri.
 
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere şi utilizare a plaselor tip monofilament”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. k din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Tânăr constănţean depistat la volanul unui autoturism fără a poseda permis de conducere
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă un cetăţean român care conducea un autoturism marca BMW fără a poseda permis de conducere.
În data de 22.02.2014, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca BMW înmatriculat în Constanţa, condus de cetăţeanul român B.A.G., în vârstă de 19 ani.
În urma verificărilor a fost constatat faptul că tânărul aflat la volan, domiciliat pe raza judeţului Constanţa, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit persoanei în cauză dosar penal pentru săvârşirea înfracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 86, alin. 1 din O.U.G. 195/2002 republicată.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii