Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:09 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

10 Feb, 2014 17:56 584 Marime text
In ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Ford Transit cu I.T.P. fals, descoperit în P.T.F. Negru Vodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un cetăţean român, la volanul unui autoturism marca Ford Transit, care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de inspecţie tehnică fals.
În data de 07.02.2014, în jurul orei 07.30, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român C.G.M., în vârstă de 44 ani, domiciliat în judeţul Constanţa, care conducea un autoturism marca Ford Transit, cu numere de R. Bulgaria.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de inspecţie tehnică periodică al autoturismului prezintă indicii de falsificare.
Conducătorul auto a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că unul dintre documente este fals.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 din Codul Penal.
 
Peste 23.000 de jucării, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrători vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 23.242 jucarii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 1.200.000 lei, dacă ar fi fost originale.
În data de 07.02.2014, în jurul orei 09.30, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container, încărcat cu jucării, sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Ilfov.

În urma controlului au fost descoperite 23.242 jucării (maşinuţe cu radiotelecomandă şi jocuri de societate), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 1.200.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute şi a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean iranian, cu vârsta de 57 ani, având reşedinţa în Ilfov, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
Peste o tonă cărbune confiscat în Portul Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în Portul Constanţa doi cetăţeni români care transportau, cu un autoturism, 1.020 kilograme cărbune fără documente justificative.
În data de 07.02.2014, în jurul orei 17.30, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Constanţa au oprit pentru control, în zona de acces a porţii de control numarul 6 din Portul Constanţa, un autoturism marca Dacia, în care se aflau două persoane de sex masculin.
Poliţiştii de frontieră au procedat la controlul autoturismului şi identificarea bărbaţilor, doi cetăţeni români, domiciliaţi în judeţul Constanţa, cu vârste de 47 ani, respectiv 43 de ani.
 Cu ocazia controlului autoturismului au descoperit 1.020 kilograme cărbune, pentru care pesoanele în cauză nu au putut prezenta documente de provenienţă.
În urma verificărilor s-a stabilit că cei doi bărbaţi au sustras cantitatea de cărbune de la o societate comercială din Portul Constanţa.
Pentru continuarea cercetarilor a fost ridicată întreaga cantitate de cărbune, în valoare de aproximativ 1.300 lei, care ulterior a fost predată societăţii comerciale prejudiciate.
Poliţiştii de frontieră au întocmit celor două persoane actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „furt”, faptă prevăzută şi sancţionată conform art. 228, alin.1, Cod Penal.
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii