Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:08 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

09 Dec, 2013 12:19 375 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Peste 14.000 ţigarete de contrabanda ascunse în spaţiul punţii de comandă al unei nave
 
  In data de 8 decembrie 2013, in jurul orei 13.20, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F.Constanta, împreună cu lucratori vamali au desfasurat controlul unei nave, pavilion Panama, sosită din direcţia Ucraina, avand un echipaj format din 17 marinari.
          În urma informaţiilor deţinute de poliţiştii de frontieră, echipa a efectuat un control amanuntit la bordul navei, control în urma căruia au fost descoperite ascunse si nedeclarate în spaţiul punţii de comandă, 720 pachete ţigări, conţinând 14.400 de ţigarete.
Din cercetarile efectuate la bordul navei a rezultat faptul că ţigările aparţin marinarului W.Y. de 36 ani, cetăţean sirian.
Ţigaretele, cu o valoare de aproximativ 7.200 de lei au fost ridicate în vederea continuării cercetării.
          Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală persoanei în cauză pentru sîvârşirea infracţiunii de contrabandă, infracţiune prevăzută şi pedepsită de legea 86/2006 şi legea 571/2003, lucrare înaintată Parchetului de pe langă Judecătoria Constanţa.
 
Peste 150 kilograme peşte confiscat de poliţiştii de frontieră
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un cetăţean român care transporta, cu o autoutilitară , cantitatea de 153 de kilograme peşte, fără a deţine documente justificative.
 
 În data de 08.12.2013, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au oprit pentru control, în zona de competenţă, o autoutilitară marca Citroen Jumper, condusă de cetăţeanul român R.V., în vârstă de 33 ani.
În autoutilitară a fost găsită cantitatea de 153 kilograme peşte din speciile caras şi babuşcă, pentru care conducătorul auto, domiciliat pe raza judeţului Sibiu, nu a putut prezenta documente de provenienţă.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, evaluată la 351 lei, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
  Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit.j din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
  p/ Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
  Agent principal de poliţie
  Marius Ovidiu NICULESCU

Ti-a placut articolul?

Comentarii