Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - garda de coasta

ro

15 Apr, 2013 12:57 977 Marime text
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Carnet de marinar fals în Portul Constanţa Sud Agigea
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Constanţa Sud Agigea un cetăţean din Republica Tanzania, membru al echipajului unei nave sub pavilion Insulele Comore, care a prezentat la controlul de frontieră un carnet de marinar fals.
În data de 13.04.2013, în jurul orei 22.20, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea au efectuat controlul de frontieră la intrarea în ţară asupra unei nave sub pavilion Insulele Comore, sosită în Portul Constanţa Sud Agigea, din direcţia Turcia, având un echipaj format din 12 marinari.
În urma controlului a fost descoperit un carnet de marinar ce purta însemnele statului Tanzania, care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale  unuia autentic, fiind fals.
Verificările au stabilit faptul că respectivul document aparţine unui cetăţean tanzanian în vârstă de 47 ani, membru al echipajului navei în cauză.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit marinarului în cauză actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 291 Cod Penal.

Plase de pescuit în lungime de aproximativ 850 metri şi 63 kilograme de peşte confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă a judeţului Constanţa, identificând doi bărbaţi care transportau, cu un autoturism, plase monofilament din nylon în lungime de 846 metri şi 63 kilograme de peşte fără documente legale.
În urma acţiunii au mai fost ridicate în vederea continuării cercetărilor un peridoc artizanal, o barcă din tablă şi două vâsle.
În data de 13.04.2013, jurul orei 04.30, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Midia au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Dacia, la care era ataşat un peridoc, în care se aflau C.G. în vârstă de 31 ani şi C.C. de 33 ani.
În autoturism au fost găsiţi şase saci din plastic, în care se aflau şapte plase tip monofilament din nylon şi 63 kilograme de peşte, pentru care cei doi bărbaţi domiciliaţi în judeţul Constanţa nu au putut prezenta documente justificative pentru transportul efectuat.
Verificările au stabilit faptul că respectivul peridoc, pe care se afla o barcă din tablă confecţionată artificial, nu este înmatriculat.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit în lungime de 846 metri, iar cantitatea de peşte a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Peridocul, barca din tablă şi două vâsle au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „transport al peştelui fără documente legale”, „deţinere şi folosire a plaselor de pescuit tip monofilament” şi „tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009, respectiv art. 85 din O.U.G. 195/2002.

Mitsubishi Lancer cu documente false, descoperit în Tulcea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă un autoturism marca Mistubishi Lancer condus de un cetăţean român, care avea certificatul de inspecţie tehnică şi asigurarea tip carte verde falsificate.
În data de 13.04.2013, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au oprit pentru control, în zona de competenţă a municipiului Tulcea, un autoturism marca Mitsubishi Lancer, înmatriculat în R. Bulgaria.
Conducătorul auto, C.S. în vârstă de 40 ani, domiciliat în municipiul Călăraşi, a prezentat la control documentele autoturismului, iar în urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de inspecţie tehnică şi asigurarea tip carte verde prezintă indicii de falsificare.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 288, respectiv 291 din Codul Penal.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii