Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

21 Mar, 2013 12:25 937 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Autoturism Fiat cu documente false, descoperit în P.T.F. Ostrov
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Ostrov un autoturism marca Fiat Bravo cu documente false, pe care un cetăţean român încerca să-l scoată din ţară.
În data de 20.03.2013, în jurul orei 10.00, la P.T.F. Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român T.C., în vârstă de 40 ani, care călătorea alături de şoferul bulgar al unei autoutilitare cu platformă, înmatriculată în R. Bulgaria.
Pe platformă era transportat un autoturism marca Fiat Bravo, cu numere de Italia, pentru care cetăţeanul român a prezentat un certificat de înmatriculare şi unul de proprietate, ambele prezentând indicii de falsificare.
Cetăţeanul român, domiciliat în municipiul Călăraşi, a declarat că a achiziţionat autoturismul din Italia, de la o persoană necunoscută, fără a cunoaşte faptul că documentele primite sunt false.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale” şi uz de fals, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 26 raportat la art. 288, respectiv art. 291 din Codul Penal.
 
Opel Vectra cu ITP fals
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism marca Opel Vectra, înmatriculat în R. Bulgaria, al cărui certificat de inspecţie tehnică era fals.
În data de 20.03.2013, în jurul orei 13.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Constanţa au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Opel Vectra, înmatriculat în R. Bulgaria, condus de cetăţeanul român D.I., în vârstă de 40 ani.
Verificările au stabilit faptul că certificatul de inspecţie tehnică al autoturismului în cauză este fals.
Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Constanţa, a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte că documentul în cauză este fals.
Poliţiştii de frontieră cercetează persoana în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 291 Cod Penal.
 
Plase de pescuit în lungime de peste 700 metri confiscate în Delta Dunării
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care pescuiau cu 15 plase tip setcă monofilament.
În data de 20.03.2013, jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Chilia i-au surprins pe F.F. de 45 ani şi S.I. de 20 ani, care pescuiau dintr-o ambarcaţiune cu 15 plase tip setcă monofilament, având capturată cantitatea de 19 kilograme peşte.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit în lungime de 739 metri, iar cantitatea de peşte a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Cele două persoane, domiciliate în judeţul Tulcea, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere şi folosire a plaselor de pescuit tip monofilament”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii