Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:35 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

19 Nov, 2012 16:26 920 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, ocazie cu care au constatat trei infracţiuni săvârşite de şase persoane şi a fost confiscată cantitatea de 142 kilograme peşte, în valoare totală de 420 lei, precum şi unelte de pescuit interzise, în valoare totală de 1600 lei.

Caz semnificativ:
Peşte confiscate la Pardina
În data de 17.11.2012, în jurul orei 19.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Pardina aflaţi în acţiune pe comunicaţia Tudor Vladimirescu - Chilia Veche, au oprit pentru control un autototurism marca Volskwagen, în care se aflau trei persoane cu vârste cuprinse între 44 şi 59 ani.
În urma verificărilor a fost descoperită în portbagaj cantitatea de 123 kilograme peşte, din specii diferite, pentru care cei în cauză nu au putut prezenta documente de provenienţă şi transport.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, evaluată la aproximativ 353 lei, pe care au predat-o spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.
Persoanele în cauză le-au fost întocmite actele premergătoare, pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. j din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

p/Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
Comisar şef de poliţie

Petrişor IRIMIA
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii