Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

16 Oct, 2012 20:53 1051 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Plase monofilament confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat un cetăţean român care transporta cu un atelaj hipo şase plase monofilament în lungime de aproximativ 200 metri.

În data de 14.10.2012, în jurul orei 10.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Isaccea l-au depistat pe A.S. în vârstă de 35 ani, domiciliat în judeţul Tulcea, care transporta cu un atelaj hipo şase plase monofilament.

Plasele, în lungime de 196 metri, au fost ridicate în vederea confiscării.

Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere şi utilizare a plaselor monofilament, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. m din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Captură de 3.300 ţigarete în Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut în vederea confiscării 3.300 de ţigarete netimbrate de provenienţă magazin duty-free pe care şapte persoane domiciliate în judeţul Constanţa încercau să le comercializeze fără documente justificative.

La sfârşitul săptămânii trecute, în intervalul orar 06.30 - 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat în zona de competenţă pe linia prevenirii şi combaterii comerţului ilicit cu ţigarete.

Au fost identificate şapte persoane domiciliate în municipiul Constanţa şi oraşul Năvodari care ofereau spre comercializare 3.300 de ţigarete netimbrate de provenienţă magazin duty-free pentru care nu au putut prezenta documente justificative.

Cantitatea de ţigarete, în valoare de 1.650 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoanele în cauză au fost amendate contravenţional cu suma de 1.000 lei fiecare, conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990 republicată.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie

Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii