Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:41 22 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Buletin informativ - Garda de Coasta - 14 ianuarie 2015

ro

14 Jan, 2015 11:06 841 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Transport ilegal de peşte pe fluviul Dunărea
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care transportau, cu o ambarcaţiune, cantitatea de 20 kilograme peşte fără documente legale şi deţineau o plasă de pescuit tip monofilament.
 
În data de 13.01.2015, în jurul orei 13.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au oprit pentru control, pe fluviul Dunărea, o barcă din lemn cu motor în care se aflau cetăţeanii români V. CONSTANTIN în vârstă de 40 de ani şi V. MARIN de 47 ani, domiciliaţi în judeţul Constanţa.
În urma controlului, în ambarcaţiune au fost găsite 20 de kilograme de peşte din specia crap şi o plasă de pescuit tip monofilament în lungime de 50 de metri.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasa monofilament, iar cantitatea de peşte a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.
Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „utilizarea şi deţinerea plaselor de pescuit tip monofilament”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
          
Ţigarete netimbrate confiscate în P.T.F. Vama Veche şi municipiul Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean român care intenţiona să introducă în ţară, prin P.T.F. Vama Veche, 1.160 de ţigarete netimbrate fără documente justificative.
De asemenea, pe raza municipiului Constanţa au mai fost identificate două persoane care ofereau spre comercializare 400 de ţigarete netimbrate fără documente legale.
 
• În data de 13.01.2015, în jurul orei 04.45, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru controlul de frontieră cetăţeanul român M. ROMULUS, în vârstă de 27 de ani, pasager într-un autocar care efectuează curse regulate între Turcia şi România.
În bagajele personale ale bărbatului în cauză, domiciliat în judeţul Constanţa, au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, 1.160 de ţigarete netimbrate mărcile „Fast” şi „American Legend”.
 
• În aceeaşi zi, în intervalul orar 10.00 – 12.00, poliţiştii de frotnieră din cadrul S.T.P.F. Constanţa le-au identificat, în două pieţe agroalimentare din municipiul Constanţa, pe A. ISMET în vârstă de 53 ani şi G. NADIA de 36 ani, care ofereau spre comercializare 400 de ţigarete netimbrate din mărcile „Marble” şi „Ashima” fără documente legale.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele 1.560 de ţigarete, în valoare de aproximativ 780 lei, şi au sancţionat contravenţional fiecare persoană cu suma de 1.000 lei conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990 republicată.
 
         
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU

Ti-a placut articolul?

Comentarii