Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta - - 12 ianuarie 2015

ro

12 Jan, 2015 16:49 1361 Marime text
12.01.2015
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Pescuit ilegal pe fluviul Dunărea
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care pescuiau pe fluviul Dunărea cu plase de tip comercial pentru care nu deţineau autorizaţie.
 
În data de 11.01.2015, în jurul orei 11.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au oprit pentru control, pe fluviul Dunărea, o barcă din lemn din care cetăţeanii români R. MARIAN în vârstă de 33 ani şi O. MARIAN MIHAI de 39 ani, domiciliaţi în judeţul Ialomiţa, pescuiau cu două plase din aţă de tip comercial fără a deţine documente legale pentru o astfel de activitate.
După extinderea cercetărilor, în zonă au mai fost descoperite alte trei plase din aţă care fuseseră lansate pe apă.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele cinci plase de pescuit, în lungime totală de 116 metri, barca din lemn şi două rame, bunuri evaluate la aproximativ 4.000 lei, iar cele două persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „utilizarea uneltelor de pescuit de tip comercial de persoane neautorizate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
          
                  Şofer pe drumurile publice fara permis de conducere
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă un cetăţean român care conducea pe drumurile publice un autoturism fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.
 
În data de 11.01.2015, în jurul orei 18.10, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Volkswagen condus de cetăţeanul român G. ION, în vârstă de 22 ani.
La solicitarea documentelor pentru control, conducătorul auto, domiciliat în judeţul Tulcea, a declarat că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul, fapt dovedit si din verificarile politistilor de frontiera.
Lucratorii nostri au întocmit persoanei în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 335, alin. 1 din Codul Penal.
 
Semiremorcă cu număr fals, descoperită în Portul Constanţa Sud Agigea
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă un cetăţean român care conducea un autotractor pe a cărui semiremorcă avea aplicat un număr fals de înmatriculare.
 
 În data de 09.01.2015, în jurul orei 19.00, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Constanţa au oprit pentru control, în zona porţii de acces numărul 10 în Portul Constanţa Sud Agigea, un autotractor marca Volvo cu semiremorcă marca Lamberet cu numere de înmatriculare emise de autorităţile române, condus de cetăţeanul român G. NICOLAE ADRIAN, în vârstă de 31 ani, domiciliat în judeţul Ialomiţa.
În urma verificărilor a rezultat faptul că numărul de înmatriculare al semiremorcii aparţine unui alt autovehicul înmatriculat în România, acesta fiind aplicat peste plăcuţa de înmatriculare reală emisă de autorităţile din R. Bulgaria.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „tractarea pe drumurile publice a unei semiremorci cu număr fals de înmatriculare”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 334, alin. 3 din Codul Penal.
 
         
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii