Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:40 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

227 de kilograme peşte confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni

ro

16 Jul, 2014 12:58 696 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat, în cooperare cu reprezentanţi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un cetăţean român, administrator al unei societăţi comerciale, care deţinea cantitatea de 194 kilograme peşte fără documente legale, respectiv un altul care transporta, în bagajul personal, 33 kilograme peşte, pe care ambii intenţionau să le comercializeze în mod ilegal.
 
● În data de 15.07.2014, în jurul orei 12.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea au acţionat, alături de reprezentanţi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, verificând o locaţie a unei societăţi comerciale situată pe malul canalului Dunavăţul de Jos.
În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 194 kilograme peşte din speciile caras şi biban, pentru care administatorul societăţii comerciale, A.A., în vârstă de 57 ani, domiciliată în municipiul Tulcea, nu a putut prezenta documente justificative.
 
● În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră tulceni l-au identificat pe cetăţeanul român L.L., în vârstă de 45 ani, care transporta, în bagajul personal, 33 kilograme de peşte din speciile caras, ştiucă şi biban, pentru care nu avea documente legale.
Bărbatul în cauză, domiciliat în judeţul Vrancea, a declarat faptul că intenţiona să comercializeze cantitatea de peşte.
 
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea totală de 227 kilograme peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale, iar persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinerea, transportul sau comercializarea peştelui fără documente legale” faptă prevăzută şi sancţionată art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii