Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SFATURI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR DE SĂRBĂTORI

ro

18 Dec, 2013 19:03 943 Marime text
În preajma sărbătorilor de iarnă, persoanele cu un comportament antisocial pot profita de buna-credinţă a cetăţenilor şi deghizaţi în colindători, pot sustrage bunuri sau bani din locuinţele ale căror uşi sunt deschise sau din locuinţele pe care le găsesc descuiate.
Pentru a preveni aceste incidente, poliţiştii constănţeni îi sfătuiesc pe cetăţeni să acorde atenţie persoanelor care sună la uşă sau pe care le invită în casă, precum şi să-şi obişnuiască copiii să nu deschidă uşa nimănui în absenţa lor.
La plecarea de acasă nu lăsaţi în uşă bilete care să dezvăluie acest fapt.
De asemenea, vă sfătuim ca împreună cu vecinii, să stabiliţi un sistem de supraveghere atunci când lipsiţi de acasă, în mod special în noaptea de Revelion să asiguraţi uşa locuinţei cu încuietori sigure şi montaţi sisteme de asigurare la uşile de acces în bloc.
 
Pentru prevenirea furturilor din locuinţe pe perioada Sărbătorilor Poliţia vă recomandă:
 
- nu vă lăsaţi impresionaţi de ţinuta elegantă a unor persoane care încearcă să înşele vigilenţa pozând în oameni serioşi;
- nu invitaţi în casă persoane străine;
- lumina aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune ar putea deruta eventualii “musafiri nepoftiţi” atunci când se părăseşte locuinţa pe timpul nopţii sau pe perioade lungi de timp;
- nu purtaţi asupra dumneavoastră sume mari de bani şi nu ţineţi toţi banii în acelaşi loc;
- evitaţi a lăsa cumpărăturile nesupravegheate în autoturism, chiar şi pentru o perioadă scurtă de timp;
- când folosiţi bancomatele fiţi foarte atenţi la persoanele din jur şi evitaţi să extrageţi bani din bancomat seara sau noaptea.
 
Poliţia depune eforturi susţinute pentru prinderea şi tragerea la răspundere penală a infractorilor însă, înainte de toate, fiecare trebuie să fie cel mai bun paznic al propriilor bunuri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii