Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:36 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SĂRBĂTORI PASCALE CU LINIȘTE!

ro

19 Apr, 2014 14:42 1059 Marime text
 În perioada Sărbătorilor Pascale, zilnic, peste 300 de poliţişti se vor afla în stradă, în întreg județul Constanța, în vederea asigurarării unui climat de ordine şi siguranţă publică.    
Astfel, poliţiştii de ordine publică, de rutieră, de investigații criminale vor fi prezenți la datorie în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, acționând cu precădere în zona lăcaşelor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestei sărbători, în zonele turistice și acolo unde sunt prevăzute a se organiza diferite evenimente publice prilejuite de Sărbătoarea Paștelui.
Poliţiştii vor acţiona atât independent, cât și în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.
De asemenea, pe principalele artere de circulație, cu preponderență pe drumurile naționale și în zonele turistice, precum şi în zona lăcaşelor de cult religios, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru menţinerea fluenţei traficului şi prevenirea producerii unor evenimente grave de circulație, în general a celor generate de excesul de viteză și de conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice, fiind amplasate în trafic peste 15 aparate radar.
Asigurăm cetățenii județului Constanța de prezența permanentă și disponibilitatea profesională a polițiștilor pentru realizarea unui climat de siguranță publică cât mai ridicat.
 
Pentru ca Sărbătoarea Pascală să fie liniştită şi fericită, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanța recomandă constănțenilor să adopte un minim de măsuri de autoprotecţie.
 
La cumpărături:
- Manifestaţi prudenţă în magazinele aglomerate și supravegheaţi-vă geanta;
- Nu luaţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate în acea zi;
- Când este posibil, folosiţi cardul pentru cumpărături;
- Păstraţi banii în geantă, borsetă sau într-un buzunar inaccesibil;
- Când achitaţi diferite bunuri, nu scoateţi toţi banii, ci numai suma necesară pentru a plăti contravaloarea acestora;
- Nu lăsați obiectele tentante (telefoane mobile, laptop-uri, genţi, pungi de cadouri), la vedere, în maşină;
- Nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii, bani sau alte documente importante.

Siguranţa la domiciliu:
- Nu vă lăsaţi locuinţa neîncuiată, chiar şi pentru un scurt timp;
- În cazul în care plecaţi de la domiciliu de Paşte, rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care staţionează fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să descuie uşa;
- Închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei;
- Atunci când părăsiţi locuinţa, o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune, pot deruta eventualii musafiri nepoftiţi;
 
În noaptea de Înviere:
- Evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate, străzile cu baruri şi terase unde se consumă alcool şi sunt adunate persoanele gălăgioase;
- Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să consume alcool;
- Evitaţi afişarea cu bijuterii ori sume mari de bani şi nu faceţi referiri la bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră;
- Alegeţi drumurile intens circulate, luminate şi evitaţi zonele în construcţie, parcurile pustii şi străzile lăturalnice;
- Deplasaţi-vă în grup şi nu răspundeţi la provocările altor persoane;
- Nu acceptaţi compania persoanelor necunoscute.
 
Recomandări rutiere:
- Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic!
- Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
- Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte!
- Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!
- Utilizaţi sistemul hands-free (mâini libere) pe timpul deplasării!
- Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!
- Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!
- Nu lăsați copii nesupravegheați!
- Traversați numai pe trecerea de pietoni!
 
  Pentru orice problemă care este de competența poliției apelaţi cu încredere la cea mai apropiată unitate sau patrulă de poliție!
Dacă sunteți victime sau martori ale unor infracțiuni apelați 112! Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici şi comunicaţi toate aceste amănunte poliţiei.
 
Cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale Șeful IPJ Constanța, domnul comisar-șef de poliție, Dr. Bogdan DESPESCU
urează tuturor constănțenilor, în nume personal, cât și al polițiștilor din cadrul IPJ Constanța, sărbători cu liniște în suflet, bucurii, împliniri și multă sănătate!
 
Asigurăm constănțenii de prezența permanentă a polițiștilor la datorie pentru ca aceste sărbători să fie petrecute în liniște!
 
 HRISTOS A ÎNVIAT!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii