Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:26 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RECOMANDĂRI PREVENTIVE CU OCAZIA SĂRBĂTORIRII ADORMIRII MAICII DOMNULUI SI A ZILEI MARINEI

ro

14 Aug, 2013 14:19 436 Marime text
În această perioadă, la Constanţa au loc activităţi specifice acestor mari sărbători: manifestări religioase şi cultural artistice, mai ales în aer liber, cu participarea atât a localnicilor cât şi a turiştilor în zonele turistice şi de agrement.
Pentru a putea profita din plin de această zi, alături de cei dragi, revenim asupra unor aspecte legate de activitatea poliţiei constănţene, încercând astfel, să vă ajutăm să evitaţi o serie de neplăceri, ce ar putea tulbura atmosfera de sărbătoare. Euforia acestei sărbători atrage după sine, aglomerarea incintelor societăţilor comerciale, a parcărilor etc., fiind un moment prielnic pentru ca infractorii să acţioneze.
Pentru a petrece în siguranţă această sărbătoare, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, vă recomandă:

Sporiţi atenţia în timp ce vă aflaţi în locuri aglomerate şi păstraţi banii şi telefonul în compartimentele interioare ale hainei, niciodată în buzunarele de la spatele pantalonilor şi nu lăsaţi portofelul deasupra cumpărăturilor;
          Dacă atunci când vă aflaţi într-un mijloc de transport în comun vă simţiţi înconjuraţi sau înghesuiţi de diverşi indivizi, schimbaţi-vă imediat locul;
          Ţineţi-vă geanta lipită de corp, în partea din faţă, cu sistemul de închidere orientat către dumneavoastră şi protejaţi-o cu una din mâini.
          Nu lăsaţi în interiorul maşinii, bunuri sau valori ce ar putea tenta eventualii infractori;
          Parcaţi autoturismul întotdeauna în locuri iluminate, special amenajate şi eventual păzite;
          Manifestaţi prudenţă faţă de persoanele care vă abordează în trafic prin dreptul geamurilor laterale sau se oferă să vă sprijine în rezolvarea unor probleme;
          Depozitaţi banii şi valorile pe care le deţineti în seiful hotelului unde sunteţi cazaţi. Luaţi cu dumneavoastră numai sumele strict necesare. Bagajele trebuie supravegheate în permaneţă, mai ales în locurile aglomerate sau în mijloacele de transport în comun, ori pe plajă.
 Evitati taxiurile fără însemnele firmei sau care nu au ceas ce indică suma datorată pentru călătorie;
 Garanţia unui schimb valutar corect, lipsit de riscuri, este asigurată numai de casele de schimb autorizate;
 Evitaţi prieteniile de ocazie. Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute. Printre amabili şi binevoitori puteţi întâlni, adesea şi escroci.
 Nu vă lăsaţi atraşi în locuri izolate pentru a cumpăra lucruri de ocazie, încurajând comerţul ambulant ilicit, oricât de avantajos vi s-ar părea.
 
PENTRU COPII:
 
 În cazul în care se rătăcesc într-un loc aglomerat să se adreseze unui poliţist sau unei familii cu copil. Asiguraţi-vă că acesta ştie telefonul unuia dintre părinţi, numele şi adresa unde locuieşte (eventual hotelul unde este cazat);
 Să nu primească daruri şi să nu accepte invitaţia de a urca în maşina persoanelor necunoscute!
 Atenţie cu telefoanele mobile de ultima generaţie: copiii să nu le expună în locuri aglomerate, în mijloacele de transport în comun, şi să-şi aleagă cu atenţie persoanele cu care se împrietenesc. Să fie întotdeauna prudenţi şi să aibă încredere în poliţişti, cărora trebuie să li se adreseze ori de câte ori se află în dificultate ori dacă au nevoie chiar de un sfat.
 
Pentru obţinerea unor informaţii apelaţi oricând la poliţiştii întâlniţi pe stradă. Dacă sunteţi victima unei infracţiuni, apelaţi numai la poliţie, la telefonul de urgenţă 112.

Ti-a placut articolul?

Comentarii