Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:55 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prevenirea victimizarii minorilor, delincvenţei juvenile şi al traficului de persoane în cadrul programului ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun,,

ro

05 Apr, 2013 20:09 1551 Marime text
Poliţiştii s-au deplasat în oraşul Eforie Nord, unde au informat elevii asupra modului în care se pot preveni comportamentele deviante  sau victimizarea

Din cauza faptului că există pericolul ca, în rândul elevilor socializarea inadecvată, ori alegerea unui anturaj greşit, să afecteze climatul de siguranţă publică, prin adoptarea de către aceştia a unui comportament deviant, în cadrul programelor de prevenire a criminalităţii ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, siguranţa elevilor este una din priorităţile principale.
Astfel, la data de 4 aprilie a.c., poliţiştii au informat elevii Şcolii Gimnaziale nr.1, din localitatea Eforie Nord, cu privire la modul cum pot preveni un comportament delincvent, violent.
De asemenea, pentru prevenirea victimizării elevilor, poliţiştii structurii de prevenire a criminalităţii din cadrul I.P.J. Constanţa, în cadrul activităţii preventive din data de 04.04.2013, au oferit o serie de materiale informativ-preventive, şi au vizionat filme educative, în incinta unităţii de învăţământ din Eforie Nord.
Pe acest fond informativ-preventiv s-au purtat discuţii cu elevii, şi profesorii acestora, în vederea prevenirii diferitelor fapte antisociale.  Cu părinţii acestora s-a discutat în vederea asigurării unui proces de relaţionare afectiv pentru prevenirea diferitelor fapte antisociale.
Deoarece influenţa anturajului, teribilismul şi uneori spiritul aventurier, perceperea eronată a valorilor sociale, comunicarea deficitară cu membrii familiei duc cu uşurinţă la un comportament atipic, perturbând dezvoltarea minorilor.
Reamintim că săptămâna 1-5 aprilie a.c. este dedicată activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, desfăşurat în baza proiectului „Săptămâna altfel”, derulat de Ministerul Educaţiei Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.
O componentă importantă a acestei campanii o reprezintă informarea populaţiei, întrucât cunoaşterea câtorva măsuri de protecţie ar putea duce la diminuarea numărului de victime.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii