Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:00 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii pentru destructurarea unei grupări specializate în evaziune ficală şi spălare de bani

ro

15 Jul, 2015 14:41 494 Marime text
Poliţiştii de combaterea a criminalităţii organizate din Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat percheziţii la membrii unei grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul comerţului cu fier vechi.
 
În urma percheziţiilor, au fost ridicate, pentru cercetări, documente contabile, tehnică I.T., 57.650 de lei, 14.000 de dolari şi 4.000 de euro.
 
La data de 14 iulie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa au efectuat 14 percheziţii, pe raza judeţului Constanţa, la membrii unei grupări infracţionale specializate în comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, comise în domeniul tranzacţiilor cu fier vechi.
 
De asemenea, au fost puse în executare nouă mandate de a ducere emise pe numele persoanelor bănuite.
 
Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că, în perioada martie 2014 – iulie 2015, membrii grupării s-ar fi constituit într-un  grup infracţional organizat în scopul comiterii de infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.
 
În fapt, cei în cauză ar fi înregistrat, în mod repetat, în evidenţele contabile ale unor societăţi comerciale din judeţul Constanţa, cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, pe baza unor facturi fiscale emise de o societate de tip ”fantomă”.
 
Sumele de bani obţinute din evaziune fiscală ar fi fost transferate, succesiv, în conturile bancare ale societăţii de tip ”fantomă” şi apoi retrase în numerar pe baza unor documente false.
 
În urma percheziţiilor efectuate au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, documente din evidenţa contabilă, tehnică IT, 57.650 de lei, 14.000 de dolari şi 4.000 de euro.
 
Prejudiciul cauzat bugetului statului este estimat, până în prezent, la aproximativ 3 milioane de euro.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani.
 
Totodată, procurorii  D.I.I.C.O.T. au dispus măsuri asigurătorii, în vederea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat.
 
Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române și al Serviciului Român de Informații.
 
La activități au participat şi luptătorii Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii