Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Metoda accidentul

ro

02 Jun, 2015 10:56 877 Marime text
La data de 31 mai a.c., ora 22.00, poliţiştii Secţiei 4 au fost sesizaţi de către o femeie în vârstă de 59 de ani, din Constanţa despre faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orei 20.30, a fost apelată pe telefonul fix, de către o persoană necunoscută, care s-a recomandat  a fi  avocatul fiului său care a provocat un accident rutier, motiv pentru care i-a solicitat  suma de 10.000 de lei pentru a nu i se întocmi dosar penal.
          După ce a fost apelată de mai multe ori, în jurul orelor 21.00, victima s-a întâlnit cu o femeie, căreia i-a dat suma de 1600 de lei, două lănţişoare şi o verighetă toate din aur, însumând aproximativ 8 grame.
          Ulterior, victima a realizat că a fost înşelată, sesizând poliţiştii Secţiei 4 care au demarat o anchetă în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală.
         
La data de 01.06.2015, poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizați de către un bărbat, cu privire la faptul că, în cursul nopţii a fost apelat telefonic de către o persoană care s-a recomandat a fi fiul său și care i-a transmis că  a provocat un accident rutier soldat cu vătămarea unei femei și pentru a scăpa, trebuie să plătească 20.000 mii lei unui avocat, pe care i l-a și dat să vorbească la telefon.
        Acesta însă, a realizat că este posibil să fie victima unei înşelăciuni, şi-a contactat fiul şi nu a dat curs solicitării persoanei necunoscute.
 
Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că, în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală, iar doar instanţa de judecată poate dispune în urma unui proces penal.
Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere” prin darea de bani unor persoane, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.
 
 
 
Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.
 
          Percheziţie la domiciliul unui bărbat bănuit de comiterea unui furt
La data de 01.06.2015, poliţiştii Postului de Poliţie Albeşti cu sprijinul Serviciului Criminalistic din cadrul IPJ Constanţa şi al Postului de Poliţie Aliman au efectuat o percheziţie la domiciliul  lui Ş. M., din sat Vlahii, comuna Aliman, judeţul Constanţa.
          Cu ocazia efectuării percheziţiei, au fost identificate şi ridicate o parte din bunurile sustrase la data de 07.02.2015 dintr-un punct de lucru aparţinând unei societăţi de telefonie de pe raza localităţii Albeşti, cât şi o armă neletală, supusă autorizării pentru care suspectul nu deţine autorizaţie.
           Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din localitatea Albeşti în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celui în cauză, urmând a fi luate măsuri legale faţă de acesta.
 
 
          Infracţiune la regimul circulaţiei rutiere
La data de 01.06.2014, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Valu lui Traian, l-au depistat pe C. M., în vârstă de 26 ani, din localitate, în timp ce conducea un moped, ce nu avea montate plăcuţe de înregistrare şi fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.
 

   COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii