Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:44 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral 2015, în siguranţă

ro

20 Jun, 2015 14:47 591 Marime text
În perioada iulie – august a.c., peste 200 de poliţiști de la inspectoratele judeţene de poliţie vor fi detașaţi la I.P.J. Constanţa pentru a acţiona în zona staţiunilor de la Marea Neagră. 
În baza Planului de acţiune ,,Litoral 2015” aprobat de viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, șeful Poliţiei Române, chestorul general de poliţie Petre Tobă, a dispus suplimentarea efectivului curent care acţionează pentru liniștea și siguranţa turiștilor de pe Litoral.
Astfel, începând cu această săptămână, aproape 400 de poliţiști din cadrul I.P.J. Constanţa vor acţiona, suplimentar faţă de efectivul curent, pentru prevenirea faptelor antisociale, protejarea drepturilor și a bunurilor celor care aleg să își petreacă vacanţa la malul mării.
De asemenea, în perioada iulie – august a.c., peste 200 de poliţiști de la inspectoratele judeţene de poliţie vor fi detașaţi la I.P.J. Constanţa pentru a acţiona împreună cu poliţiștii de la această unitate în zona staţiunilor de pe Litoral.
În activităţi sunt angrenaţi poliţiști de la ordine publică, poliţia rutieră, intervenţie rapidă, investigarea criminalităţii economice, investigaţii criminale, transporturi și arme, explozivi și substanţe periculoase.
Pentru soluţionarea cu celeritate a faptelor semnalate, în cazul sesizărilor primite de la cetăţeni se aplică principiul intervenţiei la locul evenimentului a celui mai apropiat poliţist sesizat.
O atenţie deosebită este acordată activităţilor de prevenire şi informare antiinfracţională a cetăţenilor cu privire la măsurile de siguranţă pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale furturilor din camere de hotel, de pe plajă sau  din auto.
Pe parcursul sezonului estival, poliţiștii vor organiza întâlniri cu administratorii hotelurilor pentru consilierea acestora cu privire la măsurile de siguranţă necesare pentru prevenirea furturilor din camerele de hotel.
De asemenea, pentru ca informaţiile utile să fie ușor accesibile turiștilor, poliţiștii vor afişa recomandări preventive la recepţiile hotelurilor şi în alte locuri vizibile, vor purta discuţii cu turiştii aflaţi pe plajă pe tema prevenirii furturilor și vor organiza activităţi pe teme preventive în taberele şcolare de pe litoralul românesc.
Totodată, poliţiștii acţionează pentru siguranţa turiştilor care sosesc în Portul Constanţa la bordul navelor de croazieră, itinerariile de deplasare a acestora şi obiectivele vizitate fiind monitorizate.
Oamenii legii vor avea în vedere şi legalitatea desfăşurării activităţilor în structurile de cazare a turiştilor şi de alimentaţie publică, a folosirii forţei de muncă şi a altor activităţi economice specifice sezonului cald.
În toată această perioadă, poliţiștii vor fi prezenţi în trafic pentru salvarea de vieţi, prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului. De asemenea, se vor organiza acţiuni împreună cu specialiştii din cadrul Registrului Auto Român şi Autorităţii Rutiere Române pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care circulă cu defecţiuni tehnice, efectuează transporturi ilegale de mărfuri şi persoane, poluează mediul, nu respectă timpii de odihnă ori depăşesc masele maxime admise de gabarit şi greutate.
Pentru îndeplinirea misiunilor curente ce au ca scop siguranţa turiștilor și a locuitorilor judeţului Constanţa, poliţiștii acţionează în sistem integrat împreună cu jandarmi, pompieri și poliţiști de frontieră

Ti-a placut articolul?

Comentarii