Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupare infracţională bănuită de furturi de relee, destructurată de poliţişti

ro

12 Mar, 2014 12:50 978 Marime text
R O M Â N I A
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

NESECRET
Nr. 421889/12.03.2014
Constanţa


INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE
INSPECTORATUL DE POLIȚIE AL JUDEȚULUI CONSTANŢA

COMUNICAT DE PRESĂ

Grupare infracţională bănuită de furturi de relee, destructurată de poliţişti

Poliţiştii constănţeni au efectuat ieri 15 percheziţii domiciliare, la membrii unui grup infracţional, care ar fi comis peste 80 de furturi de relee electromagnetice din infrastructura feroviară. Cinci persoane au fost reţinute.

La data de 11 martie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Transporturi au efectuat 15 percheziţii pe raza localităţilor Medgidia, Cuza-Vodă şi Castelu, la persoane bănuite că ar fi comis furturi de relee de la infrastructura feroviară.

Din cercetări a reieşit faptul că 8 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 36 de ani, toţi din Cuza-Vodă, ar fi comis în perioada 2012 - 2013, 83 de furturi de relee electromagnetice din infrastructura feroviară, pe raza judeţelor Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 8.572.200 de lei.

Cinci bărbaţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţa pentru 24 ore, urmând ca, la data de 12 martie a.c., să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

La activităţile desfăşurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au participat şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Constanţa şi jandarmi.

COMPARTIMENT INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii