Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:02 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ IPJ Constanţa, 22.02.2016

ro

22 Feb, 2016 11:45 889 Marime text
                Comportament huliganic sancţionat de jandarmi
 
      Sâmbătă 20 februarie a.c., în jurul orei 01.20, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa a fost direcţionat la un hotel situat pe bulevardul I.C. Brătianu, întrucât un bărbat adresa injurii recepţionerei.
      Ajunşi la faţa locului jandarmii l-au identificat pe C.V. în vârstă de 42 ani, cu domiciliul în Năvodari. Acesta era cazat în hotel şi adresa injurii  recepţionerei pe fondul unor nemulţumiri referitoare la serviciile de cazare. Jandarmii l-au sancţionat cu avertisment şi i-au atras atenţia că dacă va mai repeta astfel de fapte, va fi sancţionat mai aspru.
       Imediat dupa plecarea jandarmilor, bărbatul a devenit agresiv verbal şi a adresat din nou cuvinte vulgare şi jignitoare recepţionerei, lovind în acelaşi timp mobilierul aflat în recepţia hotelului. Jandarmii au fost solicitaţi din nou, bărbatul recalcitrant fiind sancţionat de această dată cu amendă contravenţională în cuantum de 500 lei.
      În aceeaşi zi, în jurul orei 19.30 un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, aflat în misiune de patrulare, a fost sesizat că în zona pieţei Ovidiu, trei persoane care consumau băuturi alcoolice adresând injurii trecătorilor.
      Jandarmii i-au identificat pe cei trei şi le-au pus în vedere să înceteze comportamentul antisocial.  Unul dintre aceştia le-a comunicat jandarmilor că ”este asistat social,are cunoştinţe şi va anula amenda”.   În ajutorul celor trei a intervenit şi fratele unuia dintre ei care a încercat să-i împiedice pe jandarmi să-i sancţioneze contravenţional.

      În final, bărbaţii cu vârste cuprine între 27 ani şi 43 ani, au fost sancţionaţi cu amenzi în cuantum total de 3800 lei
 
Reamintim cetăţenilor faptul că, săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 200 şi 100 lei, în timp ce consumul de băuturi alcoolice în locuri publice se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 lei, conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încalcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii si liniştii publice.
Totodată, „împiedicarea, sub orice formă, a organelor însărcinate cu menţinerea ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei ori al altui organ de stat sau de a lua măsurile necesare pentru menţinerea ori restabilirea ordinii publice” se sancţionează cu amendă cuprinsă între 3000 şi 6000 lei, potrivit aceluiaşi act normativ.
            Cetăţenii pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112, sau pot sesiza cea mai apropiată patrulă atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea unor astfel de fapte.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii