Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

25 Jun, 2013 20:11 901 Marime text
25.06.2013
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Migrant bulgar, reţinut la Băneasa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean bulgar care intenţiona să ajungă ilegal în Germania, folosindu-se de un document fals.
În data de 21.06.2013, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa au legitimat, în apropierea localităţii Tudor Vladimirescu din judeţul Constanţa, un cetăţean bulgar care se deplasa pe jos.
Persoana în cauză a prezentat la control o carte de identitate cu însemnele statului bulgar, care prezenta indicii de falsificare.
Poliţiştii de frontieră au efectuat verificări şi au stabilit faptul că respectivul document este completat cu datele altui cetăţean bulgar,
Verificările au mai stabilit faptul că persoana în cauză figura ca fiind urmărită naţional, având interdicţie de a părăsi statul vecin.
Bărbatul, în vârstă de 22 ani, domiciliat în oraşul Varna, a declarat faptul că a trecut frontiera prin zona verde, dorind să ajungă în Germania.
Poliţiştii de frontieră îl cercetează pe cetăţeanul bulgar pentru săvârşirea infracţiunilor de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, „uz de fals”, „fals privind identitatea” şi „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001, aplicarea art. 33, lit. a din Codul Penal.
 
Autoturisme Mercedes cu certificate false, identificate în P.T.F. Negru Vodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă doi cetăţeni români, care au încercat să scoată din ţară două autovehicule marca Mercedes Benz, a căror certificate de înmatriculare erau false.
● În data de 21.06.2013, în jurul orei 07.30, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român C.V.F., în vârstă de 20 ani, care conducea o autoutilitară marca Mercedes Benz, la care era ataşată o platformă cu un alt autoturism marca Mercedes Benz model C 220.
Autoturismul transportat pe platformă avea numere provizorii de Austria, conducătorul auto prezentând la control un certificat de înmatriculare care prezenta indicii de falsificare.
Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Brăila, a declarat că a fost rugat de un prieten să se deplaseze în R. Bulgaria pentru a înmatricula autoturismul în cauză, fără a cunoaşte faptul că respectivul document este fals.
● În aceeaşi zi, în jurul orei 11.00, în P.T.F. Negru Vodă au fost efectuate formalităţile de frontieră şi pentru un microbuz marca Mercedes Vito, înmatriculat în R. Bulgaria, condus de cetăţeanul român F.V., în vârstă de 33 ani.
Verificările au stabilit faptul că şi pentru acest autovehicul certificatul de înmatriculare prezintă indicii de falsificare.
Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Constanţa, a declarat faptul că a achiziţionat microbuzul de la o cunoştinţă şi dorea să se deplaseze în ţara vecină pentru a efectua revizia tehnică periodică.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor doi cetăţeni români dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 291 din Cod Penal.
 
50 de kilograme peşte confiscate la Isaccea
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând o persoană care transporta, cu un autoturism, cantitatea de 50 kilograme peşte fără documente justificative.
În data de 24.06.2013, în jurul orei 10.45, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Dacia, condus de N.I., în vârstă de 46 ani.
În interiorul autoturismului a fost găsită cantitatea de 50 kilograme peşte, pentur care conducătorul auto nu poseda documente justificative.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, evaluată la 125 lei, pe care au predat-o spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Persoana în cauză, domiciliată în judeţul Tulcea, este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de „transport al peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii