Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiuni în cluburile din Constanţa

ro

15 Sep, 2013 15:08 995 Marime text
R O M Â N I A
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

NESECRET
Nr. 421.643/S.C./15.09.2013
Constanţa

INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE
INSPECTORATUL DE POLIȚIE AL JUDEȚULUI CONSTANŢA

COMUNICAT DE PRESĂ

La data de 15 septembrie a.c., polițiștii Serviciului Investigaţii Criminale, cu sprijinul celor din cadrul B.I.C., S.I.F., S.O.P., Serviciului Criminalistic, S.A.S., B.C.C.O.-Antidrog Constanţa, a lucrătorilor I.T.M., O.P.C. și D.S.P. Constanţa, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor cu violenţă şi a verificării respectării legalităţii specifice localurilor publice, acționând în mai multe cluburi din Constanța și Mamaia.

Astfel, în cadrul acțiunii au fost legitimate 45 de persoane, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută de Legea 241/2005, art. 9 lit. „b”, fiind ridicată în vederea confiscării suma de 2.580 lei.

De asemenea, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de “neasigurare de către responsabili sau patroni, prin personal propriu ori specializat, a ordinii publice în localuri publice, discoteci și în alte locuri de distracție sau de agrement pe care le conduc, precum și refuzul acestora de a acorda sprijin organelor în drept pentru restabilirea în locurile respective a ordinii publice sau pentru luarea măsurilor împotriva persoanelor care au încalcat legea”, faptă prevăzută de art. 2 pct. 3 din Legea 61/1991 – Republicată.

Totodată, au fost întocmite două dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „port, fără drept, în locurile și împrejurările în care s-ar putea primejdui viața sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea și liniștea publică, a cuțitului, pumnalului, șișului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confectionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, precum și folosirea în asemenea locuri sau împrejurări a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confecționate pe baza de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru șocuri electrice” , faptă prevăzută de art. 2 pct. 1 din Legea 61/1991 – Republicată şi Legea 295 din 2004, fiind ridicate în vederea confiscării un pistol cu aer comprimat, un cuţit, două spray-uri iritant lacrimogene, un castet şi un box.

Tot, în cadrul acțiunii, lucrătorii I.T.M. Constanţa au identificat un număr de 5 persoane care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale de angajare, cercetările urmând a fi continuate sub aspectul săvârşirii infr. prev. de Legea 53/2003, respectiv 108/1999, iar lucrătorii O.P.C. Constanţa au acţionat pe linia respectării prevederilor O.G. 21/1992, fiind lăsate invitaţii administratorului localului în vederea continuării cercetărilor.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii