Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiuni ale poliţiştilor constănţeni

ro

08 Apr, 2014 15:35 893 Marime text
Având în vedere activităţile ce se desfăşoară în unităţile de învăţământ, în perioada 7 – 11 aprilie a.c., în cadrul programului educaţional „ŞCOALA ALTFEL: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, poliţiştii Secţiei 3 au desfăşurat, în colaborare cu jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi  Constanţa, o acţiune în zona unităţilor de învăţământ, pe linia asigurării unui climat de siguranţă civică şi prevenire a victimizării elevilor.   

Cu această ocazie, a fost constatată o infracţiune, întrucât, în timpul unei vizite a elevilor la un atelier de ciocolată, din interiorul autocarului, care îi transporta pe copii, au fost sustrase mai multe bunuri.
La scurt timp, poliţiştii au depistat şi identificat un tânăr, bănuit de comiterea faptei, care avea asupra sa bunurile reclamate ca fiind furate.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat părţilor vătămate.
          Persoanei în cauză, i s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, fiind cercetată în stare de libertate.
                                                                                
De asemenea, în cursul zilei de ieri, între orele 18.00 şi 21.00, poliţiştii Secţiei 1 au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii furturilor de şi din autoturisme. Cu această ocazie, au fost legitimate 6 persoane şi două atenţionate.
Totodată, între orele 12.30 şi 19.00, poliţiştii Secţiei 5 au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea faptelor antisociale în incinta şi în zonele adiacente instituţiilor de învăţământ preuniversitar.
Astfel, au fost legitimate 10 persoane, fiind aplicate două sancţiuni contravenţionale privind nerespectarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, în valoare de 300 de lei.
Şi poliţiştii Secţiei 2 au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor comise cu violenţă, în intervalul orar 17.30 şi 20.30, în timpul căreia au fost legitimate 15 persoane şi sancţionate contravenţional 9, pentru nerespectarea unor norme de convieţuire socială, în valoare de 3.550 de lei.
 
                     Cercetaţi în stare de libertate de către poliţiştii Secţiei 4
  Poliţiştii Secţiei 4 cercetează în stare de libertate două femei, din Constanţa, întrucât au fost identificate de agenţii de pază, după ce au trecut de casele de marcat ale unui centru comercial, cu produse neachitate, prejudiciul fiind recuperat integral şi predat reprezentanţilor societăţii.
          De asemenea,  poliţiştii Secţiei 4 cercetează în stare de libertate şi o minoră, de 16 ani, din Năvodari, întrucât a fost surprinsă de agenţii de pază ai unei societăţi după ce a trecut de casele de marcat ale unui centru comercial cu produse neachitate. Şi în acest caz, prejudiciul a fost recuperat integral şi predat părţii vătămate, urmând a fi făcute propuneri legale în consecinţă prin unitatea de parchet competentă.
 
Cercetat în stare de libertate de către poliţiştii Secţiei 2
Poliţiştii Secţiei 2 cercetează în stare de libertate un tânăr, în vârstă de 19 ani, din oraşul Ovidiu, care a fost identificat de agenţii de pază, după ce a trecut de casele de marcat ale unui centru comercial, cu produse neachitate.
Prejudiciul a fost recuperat integral şi predat reprezentanţilor societăţii.
       
                      COMPARTIMENT INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii