Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:13 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ACŢIUNE DE AMPLOARE A POLIŢIŞTILOR RUTIERI CONSTĂNȚENI

ro

19 Aug, 2013 19:06 524 Marime text
Având în vedere faptul că menţinerea unui trafic rutier bazat pe respectarea siguranţei participanţilor la trafic reprezintă o prioritate a Serviciului Rutier Constanţa, poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanța au acţionat, în săptămana 12-18 august a.c., cu peste 21 de efective participante zilnic în întreg judeţul, având ca scop depistarea persoanelor care conduc autovehicule sub influenţa alcoolului sau a drogurilor.
  Conform datelor TISPOL, la nivel european, conducerea sub influenţa alcoolului sau a drogurilor reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere, alături de viteza excesivă şi nefolosirea centurii de siguranţă.
Activităţile polițiștilor au avut rolul de a creşte gradul de conştientizare a pericolelor generate de conducerea sub influenţa alcoolului sau a drogurilor (atât medicamente care provoacă efecte secundare similare administrării de droguri, cât şi droguri propriu-zise).
          În cadrul acţiunilor au fost opriţi şi testați specific 2331 de conducători auto, au fost aplicate 1488 de sancţiuni contravenţionale, împotriva a 45 de conducători auto, care au fost depistaţi conducând autovehicule pe drumurile publice în timp ce se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind luate măsurile legale. Totodată, în cadrul acțiunii polițiștii rutieri au constatate 8 infracţiuni la regimul circulaţiei.          
          În aceeași perioadă poliţiştii rutieri au reţinut 80 permise de conducere, au aplicat 855 de sancţiuni pentru nefolosirea centurii de siguranţă, peste 50 de pietoni fiind sancţionaţi pentru traversare prin loc nepermis.
           Astfel, obiectivele poliţiştilor rutieri, de asigurare a unui trafic rutier sigur în judeţul Constanţa, de reducere a accidentelor grave de circulaţie şi de descurajate a conduitei antisociale în trafic au fost atinse, acţiuni similare urmând a fi intensificate în perioada imediat următoare.
 
  COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAȚII PUBLICE

Ti-a placut articolul?

Comentarii