Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:29 26 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toate bunurile din averea Xenoti SRL au fost valorificate

ro

21 Nov, 2018 00:00 778 Marime text
Tribunalul Constanţa a redeschis ieri dosarul privind insolvenţa societăţii comerciale Xenoti SRL, condusă de Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Sorin Gabriel Strutinsky şi Mihail Gheorghe Cârciog, care a încetat din viaţă la data de 12 iunie 2011, la Viena. Magistraţii au luat act că au fost valorificate toate bunurile din averea debitoarei.

Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanţa din data de 28 decembrie 2016.

Xenoti SRL a fost înfiinţată în decembrie 1994 şi are sediul social în Mamaia, complex Flora. Capitalul social, de 10.000 de lei, este deţinut în proporţii egale - câte 25%, adică 2.500 de lei din capital - de Sorin Gabriel Strutinsky, născut pe 28.10.1967, Nicuşor Daniel Constantinescu, născut pe 29.10.1966, Mihail Gheorghe Cârciog, născut pe 1.10.1940, şi Radu Ştefan Mazăre, născut pe 5.07.1968. Obiectul principal de activitate este „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“. Administrator special este Sorin Gabriel Strutinsky, iar administrator judiciar este societatea de insolvenţă Artemis Legal Insolvency SPRL.
 
Pe data de 9 ianuarie, Cristina Constantinescu, judecător al Secţiei a II-a Civile din Tribunalul Constanţa, a admis cererea de deschidere a procedurii insolvenţei formulată de către debitoarea SC Xenoti SRL, cu sediul social în Mamaia, complex Flora, judeţul Constanţa. Xenoti SRL operează şi deţine în proprietate hotelul Flora, care are peste 100 de angajaţi, conform datelor oficiale. Administrator judiciar este Artemis Legal Insolvency.
 
În faţa instanţei, reprezentanţii Xenoti SRL au arătat că „firma este în stare de insolvenţă“, că „datoriile sale, la data de 30 noiembrie (n.r. 2016), sunt în cuantum de 7.863.557,63 de lei, iar disponibilul societăţii este insuficient pentru stingerea datoriilor existente“. În acest context, Xenoti SRL şi-a declarat intenţia de reorganizare (…), solicitând desemnarea Artemis Legal Insolvency SPRL în calitate de administrator judiciar.
 
Tot pe data de 9 ianuarie, judecătoarea Cristina Constantinescu a suspendat de drept toate acţiunile judiciare şi extrajudiciare, precum şi măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra debitorului Xenoti sau a bunurilor sale.
 
Citeşte şi
 
Mazăre, Constantinescu, Strutinsky și Cârciog, asociați în Xenoti SRL, chemați la ședință. Care este ordinea de zi

Ti-a placut articolul?

Comentarii