Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:10 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre, Nicuşor, Strutinsky şi Cârgiog Insolvenţa societăţii Xenoti, amânată pentru septembrie. Ultimele decizii ale instanţei

ro

19 Jun, 2017 00:00 3512 Marime text
Cristina Constantinescu, judecător al Tribunalului Constanţa, a amânat, pentru data de 18 septembrie, dosarul privind insolvenţa societăţii comerciale Xenoti SRL, unitate condusă de Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, de Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, de Sorin Gabriel Strutinsky şi de Mihail Gheorghe Cârgiog. Cel din urmă a încetat din viaţă la data de 12 iunie 2011, la Viena.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanţa din data de 28 decembrie 2016, iar primele termene au avut loc la 6, 9 ianuarie 2017 şi 3 aprilie.
 
Noul termen a fost acordat pentru soluţionarea contestaţiilor şi continuarea procedurii.
 
Recent, Tribunalul Constanţa a admis în parte contestaţia formulată de creditorul Societatea Română de Televiziune şi a dispus înscrierea în tabelul definitiv al creanţelor debitoarei Xenoti SRL creanţa creditoarei Societatea Română de Televiziune, ca pură şi simplă, neafectată de modalităţi. Totodată, instanţa a respins cererea creditoarei având ca obiect înscrierea în tabelul definitiv al creanţelor debitoarei Xenoti SRL a creanţei, ca nefondată.
 
De asemenea, instanţa a respins contestaţia formulată de creditoarea Administraţia pentru Contribuabili Mijlocii constituită la nivelul regiunii Galaţi, în contradictoriu cu intimata Artemis Legal Insolvency SPRL - administrator judiciar al debitoarei Xenoti SRL, ca nefondată.
 
Conform Registrului Comerţului, consultat la data de 18 iunie, Xenoti SRL a fost înfiinţată în decembrie 1994 şi are sediul social în Mamaia, complex Flora.
 
Capitalul social, de 10.000 de lei, este deţinut în proporţii egale - câte 25%, adică 2.500 de lei din capital - de Sorin Gabriel Strutinsky, născut pe 28.10.1967, Nicuşor Daniel Constantinescu, născut pe 29.10.1966, Mihail Gheorghe Cârciog, născut pe 1.10.1940, şi Radu Ştefan Mazăre, născut pe 5.07.1968. Obiectul principal de activitate este „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“. Administrator special este Sorin Gabriel Strutinsky, iar administrator judiciar este societatea de insolvenţă Artemis Legal Insolvency SPRL.
 
În faţa instanţei, reprezentanţii Xenoti SRL au arătat că „firma este în stare de insolvenţă“, că „datoriile sale, la data de 30 noiembrie (n.r. 2016), sunt în cuantum de 7.863.557,63 de lei, iar disponibilul societăţii este insuficient pentru stingerea datoriilor existente“. În acest context, Xenoti SRL şi-a declarat intenţia de reorganizare (…), solicitând desemnarea Artemis Legal Insolvency SPRL în calitate de administrator judiciar. Tot pe data de 9 ianuarie, judecătoarea Cristina Constantinescu a suspendat de drept toate acţiunile judiciare şi extrajudiciare, precum şi măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra debitorului Xenoti sau a bunurilor sale.
 
Citeşte şi:
 
Datorii de milioane! Cum a intrat în insolvenţă Xenoti SRL, firmă controlată de Mazăre, Strutinsky, Constantinescu şi Cârciog
 
Mazăre, Strutinsky, Constantinescu şi Cârciog, asociaţi în Xenoti SRL, convocaţi în şedinţă. Iată ce se va discuta!
 
Firma condusă de Mazăre, Constantinescu, Strutinsky şi Cârciog
Cum a băgat în insolvenţă Xenoti SRL clubul HCM Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii