Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:07 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Insolvențe Constanța Grup Media Sud Construct SRL are un nou administrator judiciar!

ro

20 Nov, 2023 14:02 1208 Marime text



Grup Media Sud Construct SRL (în insolvență), cu sediul social în Constanța, are un nou administrator judiciar!
 
Luni, 20 noiembrie 2023, Tribunalul Constanța a numit în calitate de administrator judiciar pe consorţiul format din Global Money Recovery S.P.R.L. şi Elias Consult S.P.R.L. - desemnat de creditorul Direcţia Gerenală Regională a Finanţelor Publice Galaţi – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa.
 
Tot azi, tribunalul a dispus încetarea atribuţiilor administratorului judiciar Spectrum Insolvency I.P.U.R.L.
 
Instanța a stabilit termen pentru continuarea procedurii la data de 12.02.2024.

Oficial!

Solutia pe scurt: În temeiul disp. art.57 alin. 7 din Legea nr.85/2014 numeşte în calitate de administrator judiciar pe CONSORŢIUL format din GLOBAL MONEY RECOVERY S.P.R.L. şi ELIAS CONSULT S.P.R.L. - desemnat de creditorul DIRECŢIA GERENALĂ REGIONALĂ A FINANŢELOR PUBLICE GALAŢI – ADMINISTRAŢIA JUDEŢEANĂ A FINANŢELOR PUBLICE CONSTANŢA cu un onorariu fix lunar de 49 lei şi un onorariu de succes de 1% din valoarea creanţelor recuperate (exclusiv TVA). Dispune încetarea atribuţiilor administratorului judiciar SPECTRUM INSOLVENCY I.P.U.R.L. Stabileşte pentru administratorului judiciar SPECTRUM INSOLVENCY I.P.U.R.L. o remuneraţie în cuantum de 5000 lei. Dispune emiterea adreselor către ambii practicieni în insolvenţă pentru a le aduce la cunoştinţă dispoziţiile prezentei încheieri. Stabileşte termen pentru continuarea procedurii la data de 12.02.2024. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicarea realizată prin BPI; cererea de apel care se depune la Tribunalul Constanţa, Secţia a II-a Civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei azi 20.11.2023.


 
Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 20 noiembrie 2023, SC Grup Media Sud Construct SRL are sediul social în Constanța, pe strada Verde și se ocupă de lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.
 
Grup Media Sud Construct SRL este controlată de Elpida Oriental SA (radiată, conform Termene.ro), cu sediul în Constanța (unde acționar majoritar apare Vasile Babinciuc, potrivit Confidas.ro), cu 80 %, (pe care îl mai găsim și în Gold Consult SA) și de Grup Media Sud Holding SRL, tot din Constanța, 20 %. Ca administrator apare Conoro Virgiliu.
 
Pentru anul 2015, firma a declarat o cifră de afaceri netă de 163.486 de lei, iar pentru 2017 a raportat o pierdere netă de 52.295 de lei.
 
Grup Media Sud Holding SRL (în faliment) îi are ca asociați pe Babinciuc Elena, cu 60 %, și Grup Media Sud Company SRL, cu 40 %, din Constanța.
 
Babinciuc Elena apare în Gold Consult SA și în Grup Millenium Security International SRL.
 
În Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 6246/10.04.2023 a fost publicat Raportul asupra cauzelor și împrejurărilor care au dus la apariția insolvenței debitoarei Grup Media Sud Construct SRL.
 
Conform sursei, în data de 27.02.2023 la cererea creditoarei Direcția Generală a Finanțelor Publice Galați prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța s-a deschis procedura generală a insolvenței, fiind desemnat provizoriu în calitate de administrator judiciar Spectrum Insolvency IPURL.
 
Conform cererii de deschiderea a procedurii depuse de creditorul bugetar datoriile societății la deschiderea procedurii erau un cuantum de 1.529.955 lei
 
„Având în vedere faptul că termenul fixat pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanțelor asupra averii debitorului este 02.05.2023, nu se cunoaște la această dată valoarea masei credale. Menționăm faptul că până la data întocmirii prezentului raport nu am intrat în posesia documentelor financiar contabile ale societății și suntem în curs de identificare a personelor în posesia cărora se afla acestea“, conform BPI.
 
„În perioada 27.02.2023 – 28.03.2023 societatea a fost supusă unui control efectuat de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați – Administrația Județeana a Finanțelor Publice – Serviciu Inspecție Fiscală Persoane Juridice nr. 1 – având ca obiect „ Verificarea TVA deductibilă și a cheltuielilor aferente achizițiilor ca urmare a desfințării în parte a Deciziei de impunere privind obligațiile fiscale suplimentare de plata stabilite de inspecția fiscală pentru persoane juridice nr. F-CT 582/31.10.2018 întocmite în baza Raportului de inspectie fiscala pentru persoane juridice nr. F-CT 596/31.10.2018 de catre AJFP Constanta – Inspectie Fiscală“, se mai arată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.  
 
Potrivit informațiilor ce reies din raportul de inspecție – reprezentații societății Grup Media Holding SRL asociatul majoritar al societatii Grup Media Sud Construct SRL – „ nu a fost desemnată nici o persoană care să dețină calitatea de administrator al societatii după decesul fostului administrator dl. Conoro Virgiliu, deoarece Elpida Oriental SA având calitatea de asociat în societate a fost radiată în anul 2020“, conform BPI.
 
Noul termen în dosar a fost stabilit pentru data de 12 februarie 2024.

Foto cu rol ilustrativ.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Familia Darie a băgat în insolvență Holland Development Group SA, beneficiară a unor terenuri din Dosarul Retrocedărilor! (MINUTĂ)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii