Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:09 08 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Insolvenţa Xenoti SRL, amânată pentru luna mai. Firma este controlată de Mazăre, Strutinsky, Constantinescu şi Cârciog

ro

30 Jan, 2018 10:24 1933 Marime text
Dosarul privind insolvenţa societăţii comerciale Xenoti SRL a fost amânată pentru data de 14 mai.
 
SC Xenoti SRL este condusă de Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Sorin Gabriel Strutinsky şi Mihail Gheorghe Cârgiog, care a încetat din viaţă la data de 12 iunie 2011, la Viena
 
Cauza se află pe rolul Tribunalului Constanţa şi este judecată de judecătorul sindic Cristina Constantinescu.
 
Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanţa din data de 28 decembrie 2016.
 
Xenoti SRL a fost înfiinţată în decembrie 1994 şi are sediul social în Mamaia, complex Flora. Capitalul social, de 10.000 de lei, este deţinut în proporţii egale - câte 25%, adică 2.500 de lei din capital - de Sorin Gabriel Strutinsky, născut pe 28.10.1967, Nicuşor Daniel Constantinescu, născut pe 29.10.1966, Mihail Gheorghe Cârciog, născut pe 1.10.1940, şi Radu Ştefan Mazăre, născut pe 5.07.1968. Obiectul principal de activitate este „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“. Administrator special este Sorin Gabriel Strutinsky, iar administrator judiciar este societatea de insolvenţă Artemis Legal Insolvency SPRL.
 
Pe data de 9 ianuarie, Cristina Constantinescu, judecător al Secţiei a II-a Civile din Tribunalul Constanţa, a admis cererea de deschidere a procedurii insolvenţei formulată de către debitoarea SC Xenoti SRL, cu sediul social în Mamaia, complex Flora, judeţul Constanţa. Xenoti SRL operează şi deţine în proprietate hotelul Flora, care are peste 100 de angajaţi, conform datelor oficiale. Administrator judiciar, Artemis Legal Insolvency   În faţa instanţei, reprezentanţii Xenoti SRL au arătat că „firma este în stare de insolvenţă“, că „datoriile sale, la data de 30 noiembrie (n.r. 2016), sunt în cuantum de 7.863.557,63 de lei, iar disponibilul societăţii este insuficient pentru stingerea datoriilor existente“. În acest context, Xenoti SRL şi-a declarat intenţia de reorganizare (…), solicitând desemnarea Artemis Legal Insolvency SPRL în calitate de administrator judiciar.
 
Tot pe data de 9 ianuarie, judecătoarea Cristina Constantinescu a suspendat de drept toate acţiunile judiciare şi extrajudiciare, precum şi măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra debitorului Xenoti sau a bunurilor sale.
 
 
Amintim că, în şedinţa din data de 4 septembrie, instanţa a acordat noi termene de judecată pentru exprimarea punctului de vedere asupra propunerii de intrare în faliment.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii