Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul Ministru Victor Ponta l-a primit astăzi la Palatul Victoria pe Comandantul Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR), Generalul Philip M. Breedlove

ro

31 Mar, 2015 17:39 800 Marime text
Cu acest prilej, Primul Ministru a mulţumit pentru angajamentul NATO în consolidarea capacităţii de apărare a României şi a reconfirmat angajamentul ţării noastre pentru pentru îndeplinirea obligaţiilor asumate ca stat membru NATO.

În cadrul discuţiei despre contextul regional de securitate actual, au fost menţionate măsurile NATO de reasigurare a Aliaţilor estici, inclusiv România, precum şi iniţiativele în acelaşi sens în plan bilateral cu SUA. Totodată, Primul Ministru Victor Ponta a apreciat sprijinul şi atenţia acordate de NATO flancului estic, inclusiv regiunii Mării Negre. De asemenea, a exprimat aprecieri pentru contribuţia substanţială a SUA în vederea implementării măsurilor adoptate la Summit-ul NATO din Marea Britanie, cu accent pe cele care vizează consolidarea apărării colective. În context, a subliniat sprijinul ferm al României pentru punerea în aplicare cu succes a Planului de acţiune al NATO pentru creşterea capacităţii operaţionale, care asigură o prezenţă NATO pe teritoriul Aliaţilor estici, inclusiv în ţara noastră. 

Vizita Comandantului Suprem al Forţelor Aliate din Europa are loc în contextul desfăşurări la Bucureşti a Conferinţei organizată de Comandamentul European al SUA (EUCOM), la care participă şefi ai statelor majore generale din Europa Centrală.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii