Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prim-ministrul Victor Ponta salută cetăţenii Republicii Moldova cu ocazia Zilei Independenţei Republicii Moldova

ro

27 Aug, 2013 09:56 775 Marime text
GUVERNUL ROMÂNIEI
27.08.2013
 
COMUNICAT DE PRESĂ

Prim-ministrul Victor Ponta salută cetăţenii Republicii Moldova cu ocazia Zilei Independenţei Republicii Moldova

Prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor Ponta, salută cetăţenii Republicii Moldova cu ocazia celebrării Zilei Independenţei, care marchează anul acesta împlinirea a 22 de ani de la adoptarea Declaraţiei de Independenţă faţă de Uniunea Sovietică.
Anul acesta, Ziua Naţională a Republicii Moldova, celebrată pe 27 august, marchează împlinirea a 22 de ani de la adoptarea Declaraţiei de Independenţa faţă de Uniunea Sovietică. Suntem alături eforturile Republicii Moldova de a deveni o societate tot mai sigura si prospera, de a-si consolida instituţiile democratice si de a-si asigura un destin european. La mulţi ani tuturor cetăţenilor moldoveni!”, a afirmat prim-ministrul Victor Ponta.
O delegaţie a Guvernului României, condusă de premierul Victor Ponta, efectuează în perioada 26-27 august o vizită oficială în Republica Moldova, prilejuită de inaugurarea lucrărilor la gazoductul Iaşi-Ungheni.
Lansarea lucrărilor de execuţie a gazoductului Iaşi-Ungheni are loc într-o zi cu semnificaţie simbolică pentru Republica Moldova – Ziua Independenţei. Momentul reprezintă punerea efectivă în practică a Declaraţiei comune privind cooperarea bilaterală în domeniul securităţii energetice, semnată la nivel de Prim-miniştri, la 17 iulie 2012.
De asemenea, gazoductul Iaşi-Ungheni probează concret că Parteneriatul Strategic stabilit în 2010 între România şi R. Moldova are efecte imediate şi durabile pentru dezvoltarea economică şi pentru cetăţenii celor două state, fiind reconfirmaţi rolul României de partener crucial al Republicii Moldova în efortul integrării europene, inclusiv sub raportul racordării la agenda şi spaţiul european.
 
Biroul de presă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii