Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:17 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea Primului Ministru Victor Ponta cu delegaţia Congresului SUA

ro

28 May, 2015 18:12 505 Marime text
Primul ministru Victor Ponta a avut o întrevedere la Palatul Victoria cu o delegație a Congresului SUA condusă de Deb Fischer, preşedintele Subcomitetului pentru Ameninţări Emergente şi Capabilităţi din cadrul Senatului SUA. Din delegație au mai făcut parte senatorii John Cornyn,  Jeff Sessions, John Barrasso și  Mike Conaway, membru în Camera Reprezentanților.
 Premierul român a salutat prezenţa la Bucureşti a delegaţiei Congresului SUA și dinamica susținută a consultărilor cu oficialii americani, vizita în România fiind extrem de importantă atât din perspectiva dezvoltărilor preocupante din plan regional, dar și a evoluțiilor dinamice la nivelul Parteneriatului Strategic româno-american.
Premierul român a exprimat aprecierea Guvernului de la București pentru implicarea activă a SUA în consolidarea Parteneriatul Strategic cu România, pe multiple componente, politic, militar și economic. A prezentat proiectele și angajamentele în ceea ce privește consolidarea capacităților de apărare ale României.
 Delegația Congresului prezentă la Palatul Victoria a salutat cooperarea politico-militară excelentă a României cu SUA, bilateral şi în cadrul NATO, în teatrele de operaţii –Afganistan – dar şi în România, în bazele din țară.
 În cadrul întrevederii, a avut loc și un schimb de opinii cu privire la evoluțiile din vecinătatea estică, cu accent pe situația de securitate. Premierul Ponta a prezentat măsurile luate de Guvernul României pentru a susține eforturile de apropiere de UE ale țărilor din Parteneriatul Estic.

Ti-a placut articolul?

Comentarii