Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:59 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul suplimentează numărul de posturi pentru activitatea de control a Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor

ro

02 Sep, 2015 15:38 558 Marime text
Guvernul a luat astăzi măsuri în scopul asigurării controlului sanitar veterinar și siguranță alimentară pentru cele 32.161 de unități supuse controlului oficial al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Controlul oficial vizează verificarea activităților de prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare și comercializare a produselor și subproduselor alimentare de origine animală și nonanimală de pe teritoriul țării noastre.
În acest sens, Executivul a aprobat, printr-o Hotărâre, suplimentarea cu 200 a numărului de posturi de natură contractuală, pe durată determinată, necesare efectuării activităților de control oficial ale Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Astfel, numărul posturilor cu atribuții de control, pe perioadă determinată, va crește de la 1162 la 1362.
Suplimentarea numărului de posturi din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor(ANSVSA), destinate controlului oficial, a fost aprobată de Guvern în condițiile în care numărul unităților înregistrate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor depășește numărul de posturi pe durată determinată, stabilite conform HG nr. 1415/2009.  
Majorarea numărului de posturi se face cu respectarea prevederilor art. 31 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr 71/2015, cu modificările și completările ulterioare.
Plata personalului contractual care efectuează controlul oficial se asigură din veniturile proprii ale Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor județene, respectiv a municipiului București, obținute de către acestea din domeniile specifice în care personalul respectiv își desfășoară activitatea, respectiv: tarife pentru activități sanitar-veterinare și de laborator, din consultanță, acțiuni de dezinfecție, dezinsecție, deratizare, examene și lucrări de laborator etc.

Informații suplimentare:
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor  se organizează și funcționează ca organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului și în coordonarea Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
În prezent, controlul oficial pe teritoriul României se realizează în conformitate cu prevederile Regulamentului CE nr. 882/2004 al Parlamentului European și al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind controalele oficiale efectuate pentru a asigura verificarea conformității cu legislația privind hrana pentru animale și produse alimentare și cu normele de sănătate animală și de bunăstare a animalelor, precum și ale legislației naționale specifice în vigoare.


 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii