Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul continuă finanțarea consumului de fructe în școli

ro

16 Dec, 2015 11:24 890 Marime text
Programul privind încurajarea consumului de fructe în școli, finanțat din fonduri europene și naționale, va fi aplicat în continuare, potrivit unei Hotărâri adoptate astăzi de Guvern.

Hotărârea de Guvern aprobată stabileşte tipul de fructe distribuite – merele, perioada de distribuţie, limita valorii zilnice, bugetul alocat, precum şi modalitatea de implementare efectivă şi de gestionare la nivelul administraţiei publice, în cadrul programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli în anul şcolar 2015-2016.

Fondurile UE alocate României pentru acest an şcolar sunt de 6.869.985 euro, iar rata de cofinanţare este de 89%. Măsurile adiacente distribuţiei de fructe sunt eligibile pentru sprijinul financiar al Uniunii Europene şi trebuie să se încadreze valoric în limita a 15% din alocarea finală a fiecărui stat membru. Astfel, bugetul total al programului este de aproximativ 66 milioane lei, din care 31,6 milioane lei provenite din fonduri UE şi 34,4 milioane lei reprezintă co-finanţare publică şi cheltuieli, altele decât cele eligibile.

Limita valorii zilnice (preţul fără TVA al merelor) este de 0,37 lei/elev, ca şi în anul 2014, iar perioada de distribuţie gratuită este de maximum 88 de zile.

Programul prin care elevii din clasele pregătitoare şi I-VIII din unitățile de învățământ public și privat acreditat/autorizat primesc zilnic mere a fost instituit începând cu anul școlar 2009-2010. În cursul acestui an școlar vor beneficia aproximativ 1.750.000 de elevi, conform datelor comunicate de Ministerul Educației Naţionale și Cercetării Științifice.

Hotărârea de Guvern a fost elaborată în baza prevederilor OUG nr. 24/2010 privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii