Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fonduri alocate pentru despăgubirea imobilelor expropriate pe Secțiunea 1 C a Autostrăzii Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea

ro

09 Sep, 2015 14:56 1028 Marime text
Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, declanșarea procedurilor de expropriere pentru Secțiunea 1 C din cadrul obiectivului de investiții Autostrada Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea și fondurile necesare pentru plata despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată situate pe coridorul de expropriere al acestei lucrări de utilitate publică.
Prin actul normativ aprobat astăzi se asigură suma de 39,540 milioane de lei, destinată despăgubirilor celor 801 imobilele proprietate privată care urmează să fie supuse procedurii de expropriere, cu o suprafață totală de 2.133.401 metri pătrați. Suma necesară despăgubirilor a rezultat dintr-un raport de evaluare întocmit de către un expert autorizat de Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România și este asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.
De asemenea, prin Hotărâre se aprobă coridorul de expropriere pentru Secțiunea 1C a Autostradăzii Brașov-Târgu-Mureș-Cluj-Oradea, subsecțiunea Ogra-Târgu Mureș pe teritoriul localităților Cristești, Gheorghe Doja, Ogra, Sânpaul, Ungheni și Târgu Mureș, din județul Mureș, precum și lista proprietarilor/deținătorilor ce rezultă din evidențele acestor unități administrativ-teritoriale.
Autostrada Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea, corelată cu Autostrada București-Brașov, va asigura legătura directă între România, centrul și vestul Europei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii