Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:17 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Guvernul României Vizita oficială în Regatul Haşemit al Iordaniei a primului ministru al României, domnul Victor Ponta

ro

02 Oct, 2015 15:09 888 Marime text
În perioada 3-4 octombrie 2015 va avea loc vizita oficială în Regatul Haşemit al Iordaniei a primului ministru al României, domnul Victor Ponta, la invitaţia primului ministru Dr. Abdallah Ensour.

Obiectivul vizitei este de a reconfirma nivelul foarte bun atins de relaţiile politico-diplomatice şi pe linie de securitate între cele două ţări,  şi de a identifica  cele mai bune căi pentru aducerea cooperării economice și sectoriale la nivelul acestora. Vor fi abordate în mod special domeniile de interes comun precum: agricultura, energia, IT&C, turismul, sănătatea, inclusiv posibilităţile de realizare a unei mai bune conectări a mediilor de afaceri din cele două ţări.

În cadrul vizitei, primul ministru al României va fi primit de MS Regele Abdullah al II-lea ,  va avea o întâlnire cu omologul său iordanian, întrevederi cu reprezentanţii Camerei de Comerţ a Iordaniei, precum şi cu un grup de oameni de afaceri irakieni  ale căror companii operează în Iordania si Irak.

Primul ministru va fi însoţit de miniştrii afacerilor externe, economiei, comerţului şi turismului, agriculturii şi dezvoltării rurale, sănătăţii,  şi de secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne,  responsabil de gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Cu prilejul vizitei, primul ministru român va proceda şi  la un schimb de opinii  cu oficialii iordanieni pe tema evoluţiilor în plan internaţional şi regional. Având în vedere impactul asupra Iordaniei a crizei refugiaților sirieni, România va acorda un ajutor umanitar de urgență acestei ţări în cuantum de 1 milion de lei.


                                Biroul de presă

Ti-a placut articolul?

Comentarii