Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:38 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Guvernul României Calificarea de marinar obţinută prin formare profesională, valabilă pe Rin

ro

14 Oct, 2015 17:03 837 Marime text
Guvernul a aprobat astăzi o Hotărâre ce reglementează ca CCNR să recunoască valabilitatea pe Rin a calificării de marinar obținută prin formare profesională în cadrul CERONAV, iar cei ce urmează stagii de formare profesională începând cu 2015, să nu mai fie nevoiți să meargă la instruire în alte state europene pentru a putea naviga pe Rin.
Un acord administrativ între Comisia Centrală pentru Navigaţie pe Rin (CCNR) şi Ministerul Transporturilor din România stabileşte recunoaşterea reciprocă a calificării de marinar obţinută prin calificare profesională. Acordul semnat la Strasbourg, la 4 decembrie 2014, completează Acordul administrativ privind recunoaşterea reciprocă a carnetelor de serviciu între cele două instituţii.
Actul normativ reglementează ca CCNR să recunoască valabilitatea pe Rin a calificării de marinar obţinută prin formare profesională în cadrul Centrului Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV), atestată prin Certificatul de absolvire a Cursului de calificare de marinar (emis de CERONAV) şi prin Certificatul de capacitate pentru funcţia de marinar fluvial, emis de Autoritatea Navală Română.
Vor fi valide stagiile de formare profesională ale căror cursuri au început din 2015.

Informaţii suplimentare:
Acordul administrativ multilateral pentru recunoaşterea reciprocă a carnetelor de serviciu a mai fost semnat între Comisia Centrală pentru Navigaţie pe Rin şi organismele competente din ţări precum Austria, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia. CERONAV este prima instituţie est-europeană care, în baza acestui acord, a întreprins demersurile necesare în vederea acceptării pe Rin a calificării de marinar obţinută prin formarea profesională în cadrul instituţiei.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii