Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:22 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COMUNICAT DE PRESĂ - Guvernul României - 18.07.2014

ro

18 Jul, 2014 15:09 901 Marime text
 Prim-ministrul Victor Ponta a discutat astazi cu Jean-Claude Juncker, presedintele ales al Comisiei Europene, cu privire la propunerea Romaniei pentru ocuparea functiei de comisar european

In cursul acestei zile, prim-ministrul Victor Ponta a avut o discutie telefonica cu presedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, caruia i-a reiterat faptul ca prima optiune a Guvernului Romaniei pentru ocuparea unei pozitii in viitoarea Comisie Europeana este portofoliul Agriculturii.
Domnul Juncker a luat act de aceasta propunere si l-a informat pe premierul roman ca va discuta cu toti premierii din statele UE, pentru a prelua toate propunerile privind componenta viitoarei Comisii Europene. Ulterior, domnul Juncker va transmite statelor membre propunerile sale cu privire la portofoliile care le revin in perspectiva viitoarei Comisii.
Conform legii, dupa acest anunt, Guvernul Romaniei va urma toate procedurile necesare, inclusiv informarea Parlamentului Romaniei. Potrivit Tratatului de la Lisabona, precum si potrivit Legii 373/2013, priviind cooperarea dintre Parlament si Guvern in domeniul afacerilor europene, Guvernul este cel care trebuie sa deruleze toate aceste proceduri, si va actiona in consecinta.

Biroul de presă

Ti-a placut articolul?

Comentarii