Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

25 Dec, 2013 15:43 1152 Marime text
Jandarmii au început „colindele” în Piaţa Km 4-5..
 
  Jandarmii au surprins o persoană care oferea spre vânzare 898 obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, fără a deţine autorizaţie.
 
Luni, 23 decembrie, a.c.,ora 13:30, un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile “Tomis” Constanţa, a depistat în apropierea Pieţei din km.4-5, o persoană care comercializa produse pirotehnice.
          Militarii l-au suprins pe M.D, de 24 de ani, din Constanţa, care dorea să vândă persoanelor din zonă, 898 de obiecte artizanale şi de distracţie pe baza de amestecuri pirotehnice.

Pentru petardele aflate în 85 cutii, tânărul nu avea autorizaţie şi nici nu erau inscripţionate clasele pirotehnice din care fac parte.
 
  Au fost întocmite actele de constatare pentru fapta de comercializare către persoanele fizice a obiectelor artizanale şi de distacţie pe bază de amestecuri pirotehnice fără a deţine autorizaţie, acestea şi petardele urmează a fi înaintate la Serviciului Arme, Muniţii şi Materiale explozive al I.P.J Constanţa, pentru continuarea cercetărilor.
 
  Jandarmii constănţeni atrag atenţia asupra faptului că deţinerea, comercializarea sau folosirea fără autorizare, a obiectelor pirotehnice constituie infracţiune, dar şi asupra riscului la care se expun persoanele care le folosesc şi cei din apropierea acestora. Totodată, recomandăm cetăţenilor să nu folosească astfel de obiecte pirotehnice, să sesizeze echipajele de ordine publică despre prezenţa unor persoane care aprind petarde şi astfel pun în pericol integritatea fizică a celor din jur.
 
****
„Portul, cocsul şi vecinii”
 
  O persoană a fost surprisă de un echipaj de jandarmerie în timp ce încărca într-un cărucior, mai mulţi saci cu cocs sustraşi din Portul Constanţa.
  Luni, 23 decembrie a.c., ora 14.30, jandarmii din cadrul Grupării Mobile Tomis, aflaţi în patrulare în apropierea Porţii de acces nr.6 din Portul Constanţa, str. Arcaşului, au observat o persoană care scotea printr-o spărtură a gardului din incinta Portului, mai mulţi saci pe care ulterior îi încărca într-un cărucior.
 
La faţa locului, militarii au găsit patru saci de culoare albă care conţineau cocs, cu greutatea de 40 kg/sac, aproximativ 160 de kilograme.  Persoana în cauză, S.F., de 46 ani, din Constanţa, a declarat că a sustras şi că dorea să vîndă cocsul unor vecini.
 
  Pe numele lui, au fost întocmite actele de constatare, pentru comiterea faptei de furt calificat. Bărbatul şi sacii cu cocs au fost predaţi Poliţiei Transporturi Maritime pentru continuarea cercetărilor.
 
COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii