Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:12 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nota informativa - 28.10.2009

ro

28 Oct, 2009 16:57 1222 Marime text

    NOTA

  Din verificarile efectuate la punctul de lucru al unei societati din  Constanta – Piata “Brotacei” s-a constatat ca societatea desfasura activitate de alimentatie publica, iar in depozitul din curtea interioara se afla depozitata bautura alcoolica spirtoasa  tip “Vodca” ambalata in recipienti din plastic de 5 litri  fara a avea aplicate banderole  de marcare.
  Pentru aceasta incalcare a prevederilor legale societatea a fost sanctionata cu amenda contraventionala in suma de 100.000 lei, s-a confiscat intreaga cantitate de bautura alcoolica netimbrata si s-a dispus sistarea activitatii de comercializare a produselor accizabile pe o perioada de o luna.
  
  In urma unor informatii referitoare la comercializarea tigarilor netimbrate de catre diverse persoane in zona Autogara Sud Constanta, a avut loc o actiune a comisarilor Garzii Financiare sectia Constanta pe aceasta tematica, ocazie cu care au fost aplicate amenzi si confiscate tigarile si sumele de bani provenite din vanzarea acestora.

  La sediul unei societati din Constanta aflat in zona Baba Novac, se descarcau dintr-un container 265 buc. usi M.D.F. complet echipate pentru care nu s-au putut prezenta documente legale de provenienta.
  Pentru aceasta incalcare a prevederilor legale in vigoare societatea a fost amendata contraventional cu suma de 20.000 lei si au fost conficate usile.

   SC Cereal Standard SRL din Medgidia, al carui asociat unic si administrator este Vrancean Veaceslav din Republica Moldova, are ca obiect de activitate comertul cu cereale si a efectuat tranzactii cu porumb boabe cu o societate din Radauti, judetul Suceava, plata efectuandu-se prin instrumente bancare. Intrucat societatea nu functioneaza la sediul social declarat si nu exista posibilitatea verificarii inregistrarii in contabilitate a operatiunilor efectuate, s-a prezumat ca prejudiciul produs bugetului de stat este in suma totala de 364.724 lei.
   
  SC Libec Company SRL din Constanta, a comercializat rapita si floarea soarelui in valoare totala de 672.753 lei catre doua societati din Constanta. Avand in vedere ca societatea nu functioneaza la sediul social declarat si nu s-a putut verifica inregistrarea in contabilitate a operatiunilor s-a prezumat ca prejudiciul produs bugetului de stat este in suma de  197.868 lei.

  Pentru ambele societati s-au intocmit sesizari penale care au fost transmise Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta si adrese catre Directia Generala a Finantelor Publice pentru calcularea cu exactitate a prejudiciului creat.

DIRECTOR  COORDONATOR

Cristian Radu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii