Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:53 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nota informativa - 07.04.2009

ro

07 Apr, 2009 20:00 789 Marime text

NOTA  

  In urma unor verificari  efectuate privind activitatea SC Marfruct Union SRL Eforie, societatea ce are ca administrator si asociat unic un cetatean irakian, a achizitionat diverse produse de la o societate din Constanta, in  valoare totala de 5.128.66 lei. Totodata societatea a achizitionat produse intracomunitare din Grecia in valoare totala de 2.726.399 lei.
Intrucat societatea nu functioneaza la sediul social declarat, neexistand posibilitatea verificarii inregistrarii in contabilitate a operatiunilor efectuate, s-a prezumat ca prejudiciul produs bugetului de stat este in suma de 2.955.204 lei.
  SC Mira Domino SRL Constanta, societate ce nu functioneaza la sediul social declarat, a livrat bunuri si cereale catre alti agenti economici in valoare totala in suma de 28.211.956 lei.
  Prejudiciul in acest caz este in suma totala de 8.387.847 lei.
  Pentru ambele societati au fost intocmite sesizari penale care au fost transmise Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta precum si adrese catre Directia Generala a Finantelor Publice Constanta pentru calcularea cu exactitate a prejudiciului creat.
  Au continuat verificarile ce au vizat descoperirea comertului cu tigari netimbrate si bauturi alcoolice fara banderole, pe tot cuprinsul judetului Constanta precum si nedotarea sau neutilizarea casei de marcat electronice fiscale.
  Astfel, in Constanta, pe str. Valu lui Traian la punctul de lucru – magazin alimentar – al SC Nely Marco SRL se comercializau tigari “Plugarul” ce aveau aplicate marcaje din “Republica Moldova”. S-a aplicat amenda contraventionala in suma de 20.000 lei si s-au confiscat tigarile expuse spre vanzare.
  La punctul de lucru – magazin de vanzare cu amanuntul – din Constanta, str. Mircea cel Batran apartinand SC Eurocargo Serv SRL nu se emiteau bonuri fiscale pentru incasarile realizate de la populatie. S-a aplicat amenda contraventionala de 8.000 lei, s-a confiscat suma incasata pentru care nu s-au emis bonuri fiscale si s-a aplicat masura complementara de suspendare a activitatii punctului de lucru pe o perioada de 3 (trei) luni.

  La SC Mayla Universal SRL Constanta nu a eliberat bonuri de fiscale pentru toate incasarile de la populatie. Amenda aplicata a fost de 8.000 lei, s-a confiscat suma pentru care nu s-au emis bonuri si s-a dispus suspendarea activitatii punctului de lucru pentru o perioada de 3 luni.

         COMISAR SEF SECTIE

Cristian Radu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii