Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:48 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marfa de contrabanda descoperita intr-un imobil din Constanta

ro

11 Feb, 2010 21:26 1424 Marime text

         In seara zilei de 10.02.2010, in urma unei actiuni comune a Garzii Financiare Sectia Constanta cu Serviciul de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul Judetean de Politie, Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Constanta si Serviciul de Interventie Rapida Constanta, s-a procedat la efectuarea unui control la adresa imobilului situat in Constanta, str. Ion Banescu, nr.15, intrucat existau informatii ca in aceasta locatie se depozitau si comercializau bunuri de provenienta ilicita (tigari, bauturi alcoolice, cafea,  s.a.)
 
 Proprietarul imobilului, Done Viorel, nu a permis organelor de control accesul de buna–voie in imobil, inchizand acestora usa si grilajul metalic al cladirii.
Ca urmare a acestui fapt, in baza autorizatiei de perchezitie solicitata Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta si emisa de Judecatoria Constanta, s-a procedat la patrunderea in imobilul respectiv cu sprijinul serviciului de interventie rapida.
 In momentul patrunderii in imobil si la perchezitia corporala efectuata de catre trupele serviciului de interventie rapida, au fost gasite asupra lui Done Viorel doua arme de foc, detinute legal de catre acesta. 

          In urma perchezitiei imobilului, au fost gasite 1191 de cartoane de tigari netimbrate sau tigari cu timbru din Republica Ucraina si Republica Moldova, ceea ce a demonstrat provenienta ilicita a acestora (marfa de contrabanda).
           Printre tigarile netimbrate sau cu timbru emis in Republica Ucraina si Republica Moldova s-au regasit marci precum: Kent, Pall Mall, Viceroy, Davidoff, Winston, Marlboro, More, Rothmans si Assos.
          Ca urmare, s-a dispus ridicarea intregii cantitati de tigarete, urmand ca organele de control sa continue verificarile pentru stabilirea legalitatii provenientei tuturor bunurilor regasite in imobilul respectiv.
           Inclusiv in timpul controlului desfasurat diferite persoane se prezentau la imobilul respectiv pentru a cumpara tigari .

           Mentionam ca in cursul anului 2008 la imobilul din str.Ion Banescu, nr.15, functiona S.C. Don Dum Invest SRL , avandu-l ca asociat si administrator pe Done Viorel, a fost supusa controlului Garzii Financiare – Sectia Constanta, ocazie cu care s-a constatat ca aceasta societate comercializa tigari fara timbru fiscal, fiind sanctionata contraventional cu amenda si confiscarea tigarilor respective. Ulterior societatii i s-a intocmit sesizare penala transmisa la Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta.

Director coordonator
Radu Cristian

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii