Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:59 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 100 kilograme de peşte confiscate de poliţiştii de frontieră

ro

17 Apr, 2015 08:30 480 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Peste 100 kilograme de peşte confiscate de poliţiştii de frontieră
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care transportau, cu un autoturism, cantitatea de 111,7 kilograme peşte din specia caras, fără a îndeplini condiţiile legale.
 
În data de 16.04.2015, în jurul orei 13.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Tulcea au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Renault, înmatriculat în Galaţi, în care se se aflau două persoane de sex masculin.
În urma controlului, în autoturism au fost descoperiţi patru saci din rafie în care se afla cantitatea de 111,7 kilograme peşte din specia caras.
Cei doi cetăţeni români, CĂTĂLIN B., în vârstă de 34 ani şi MARIAN M. De 25 ani, domiciliaţi în municipiul Galaţi, nu au putut prezanta documente de provenienţă şi transport a cantităţii de peşte.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale, iar pe numele celor doi bărbaţi au întocmit lucrare penală pentru săvârşirii infracţiunii de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii