Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste jumătate de tonă de pește confiscată de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă de la suspecți de braconaj

ro

14 Feb, 2018 12:40 2020 Marime text
Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat în ultimele zile patru cetățeni români care au pescuit peste 510 kilograme peşte, folosindu-se de 1.860 m plase tip monofilament, fără să deţină documentele legale, informează Garda de Coastă. 
 
* În data de 13.02.2017, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea, aflați în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe raza localităţii Sălcioara, două atelaje hipo. Acestea erau conduse de cetățenii români M.V. și C.O., ambii în vârstă de 39 ani și domiciliați pe raza judeţului Tulcea.

În urma verificării atelajelor, au fost descoperite 26 unelte din plasă de tip monofilament în lungime totală de 1.860 m , interzise la deținere, în care se aflau 421 kilograme de peşte, din speciile somn, crap, biban, babuşcă, plătică, singer şi caras, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente legale.
 
* De asemenea, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea au oprit pentru control, pe raza localităţii Enisala, o autoutilitară în care se aflau doi cetățeni români, S.A. și C.A., în vârstă de 26, respectiv 36 ani, domiciliați pe raza judeţului Tulcea.

În urma verificărilor, a fost descoperită cantitatea de 92 kilograme de pește, din specia novac, în stare proaspătă pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente legale.

”Întreaga cantitate de peşte a fost predată unor societăţi comerciale de profil, conform procedurile legale, plasele au fost ridicate în vederea confiscării, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește”, respectiv „producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament” - au mai transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

Sursa foto: Garda de Coastă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii