Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucării şi articole de uz casnic nedeclarate, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea - 24 septembrie 2014

ro

24 Sep, 2014 14:15 1058 Marime text
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime şi lucrători vamali, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China articole diverse nedeclarate la intrarea în ţară, cu o valoare totală de aproximativ 39.000 lei.
 

În data de 23.08.2014, în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime şi lucrători ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud Agigea, au acţionat în baza unui plan comun pe linia prevenirii şi combaterii fraudelor vamale, a importului, tranzitului cu produse contrafăcute şi evaziunii fiscale în Portul Constanţa Sud Agigea.
În urma acţiunii, desfăşurată la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, au fost identificate două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, în care au fost identificate articole nedeclarate la intrarea în ţară.
În urma controlului primului container au fost identificate 864 de jucării pentru copii, iar în cel de-al doilea au fost găsite 5.000 articole de uz casnic (piese de schimb pentru baterii sanitare), valoarea aproximativă a bunurilor fiind de 39.000 lei.
Articolele nedeclarate au fost ridicate în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit administratorului unei societăţi comerciale, un cetăţean chinez, în vârstă de 44 ani, cu reşedinţa în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006, iar în al doilea caz cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime.
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii