Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:53 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Garda de Coastă

ro

29 Oct, 2014 11:03 1320 Marime text
Motofierăstraie (drujbe) cu lanţ susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali, au descoperind în Punctul Poliţiei de Frontieră Constanţa – Port, într-un container sosit din China, 1.500  de motofierăstraie cu lanţ, susceptibile a fi contrafăcute, având o valoare totală de aproximativ 3.675.000 lei dacă ar fi originale.
 
În data de 28.10.2014, în intervalul orar 09.30 – 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul Punctului Poliţiei de Frontieră Constanţa – Port, controlul fizic asupra unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Suceava.
În urma controlului asupra containerui au fost descoperite 1.500 motofierăstraie cu lanţ (drujbe) susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 3.675.000 lei dacă ar fi originale.
Întreaga cantitate de marfă, care purta însemnele distinctive ale unor mărci celebre, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale, C.L.C., în vârstă de 35 ani şi C.I., în vârstă de 41 ani, ambii cetăţeni români, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
Braconaj piscicol pe canalul Lipoveni
 
Acţionând pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au confiscat 725 metri de plasă tip monofilament şi 18 kilograme de peşte din specia caras.
În data de 27.10.2014, în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea l-au depistat, pe malul canalului Lipoveni, de pe raza localităţii Dunavăţu de Jos, pe S.V. în vârstă de 51 de ani în timp ce descărca, dintr-o ambarcaţiune tip lotcă , mai multe plase de pescuit cu captură de peşte în ele.
În urma verificărilor au fost descoperite 14  plase tip monofilament în lungime de 725 m şi 18 kilograme de peşte din specia caras.
Întreaga cantitate de peşte a fost predată la o societate comercială de profil, conform procedurilor legale, ambarcaţiunea, motorul şi plasele au fost ridicate în vederea  confiscării, iar persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de , deţinere şi utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament”, faptă prevăzută şi pedepsită de art.64, lit.k din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii