Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN INFORMATIV - Garda de Coasta - Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice - 4.09.2014

ro

04 Sep, 2014 10:22 1302 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Carnet de marinar fals descoperit în Portul Midia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Midia un cetăţean turc, membru al echipajului unei nave sub pavilion Panama, care a prezentat la controlul de frontieră un carnet de marinar fals.

În data de 03.09.2014, în jurul orei 18.45, în urma controlului de frontieră efectuat la P.T.F. Midia asupra unei nave sub pavilion Panama, sosită din direcţia R. Ucraina, a fost descoperit un carnet de marinar care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic.
În urma verificărilor a fost stabilit faptul că respectivul carnet de marinar, ce purta însemnele statului Panama, prezintă indicii de falsificare şi aparţine unui membru de echipaj, cetăţeanul turc D. TAYFUN, în vârstă de 36 de ani, încadrat pe o funcţie de marinar.
Marinarul în cauză a declarat că şi-a procurat documentul fără a cunoaşte faptul că acesta este falsificat.
Poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 Cod Penal.

Autoutilitară cu asigurare tip carte verde falsă descoperită în Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în Portul Constanţa Sud Agigea un cetăţean român care conducea un ansamblu auto, înmatriculat în România, pentru care a prezentat la control o asigurare tip carte verde falsificată.

În data de 03.09.2014, în jurul orei 15.15, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Constanţa l-au oprit pentru control, în zona porţii de acces numărul 10 a Portului Constanţa Sud Agigea, pe cetăţeanul român S. DRAGOŞ, în vârstă de 42 ani, domiciliat în judeţul Olt, care conducea o autoutilitară marca MAN la care era ataşată o semiremorcă.
În urma verificărilor a rezultat faptul că asigurarea tip carte verde a  autoutilitarei prezintă indicii de falsificare.
Conducătorul auto a declarat că i-au fost înmânate documentele autoutilitarei de către patronul firmei, la care este angajat de puţin timp, fără a cunoaşte faptul că asigurarea tip carte verde este falsificată.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  „uz de fals”, fapte prevăzută şi sancţionată de art. 323 din Codul Penal.

Autoturism condus de un bărbat care nu posedă permis de conducere

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă un cetăţean român care conducea un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în R. Bulgaria, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.

În data de 03.09.2014, în jurul orei 11.50, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în R. Bulgaria, condus de cetăţeanul român N. ION, în vârstă de 64 ani.
În urma verificărilor a rezultat faptul că bărbatul aflat la volan, domiciliat pe raza judeţului Constanţa, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.
Poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 335, alin. 1 din Codul Penal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii