Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:14 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta - 22 ianuarie 2015

ro

22 Jan, 2015 12:03 778 Marime text
În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Cetăţean bulgar cu document fals depistat de poliţiştii de frontieră constănţeni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat în apropierea frontierei cu R. Bulgaria un cetăţean bulgar, care intenţiona să ajungă în Germania, folosindu-se de un document de identitate fals.
 
În data de 20.01.2015, în jurul orei 22.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negru Vodă au interceptat în apropierea frontierei o persoană se sex masculin care se deplasa pe jos dinspre R. Bulgaria.
Deoarece bărbatul nu îşi justifica prezenţa în zonă şi nu vorbea limba română a fost condus la sediul S.P.F. Negru Vodă pentru cercetări.
Persoana în cauză s-a legitimat cu o carte de identitate cu însemnele autorităţilor bulgare, care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic.
Cercetările au stabilit că bărbatul este cetăţean bulgar şi se numeşte R.M. MEHMED, are vârsta de 47 ani şi intenţiona să ajungă ilegal în Germania, deoarece documentele sale de identitate legale erau expirate.
Din declaraţiile bărbatului în cauză a mai rezultat faptul că acesta şi-a procurat cartea de identitate falsificată din Sofia, de la un alt cetăţean bulgar, în schimbul sumei de 100 de Leva.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului bulgar actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 262, alin.1, art. 320, respectiv art. 323 din Codul Penal.
În cursul zilei de 21.01.2015 cetăţeanul bulgar a fost predat autorităţilor de frontieră din R. Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.
 
6.000 de perechi de papuci nedeclarate, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 6.000 de perechi de papuci din plastic, care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară, cu o valoare de aproximativ 150.000 lei.
 
În data de 21.01.2015, în intervalul orar 10.00 – 13.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost identificate 6.000 de articole de încălţăminte (perechi papuci bărbăteşti din plastic), bunuri ce nu fuseseră declarate la intrarea în ţară, cu o valoare de aproximativ 150.000 de lei.
Întreaga cantitate de marfă a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean român, în vârstă de 47 ani, domiciliat în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
 
Ţigarete netimbrate confiscate în P.T.F. Vama Veche
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean român care intenţiona să introducă în ţară, prin P.T.F. Vama Veche, 1.200 de ţigarete netimbrate fără documente justificative.
 
În data de 22.01.2015, în jurul orei 01.40, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru controlul de frontieră cetăţeanul român A. SALI, în vârstă de 61 de ani, pasager într-un autocar care efectuează curse regulate între Turcia şi România.
În bagajele personale ale bărbatului în cauză, domiciliat în judeţul Constanţa, au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, 1.200 de ţigarete netimbrate marca MM Slims.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de ţigarete, în valoare de aproximativ 600 lei şi l-au sancţionat contravenţional pe bărbatul în cauză cu suma de 1.000 lei conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990 republicată.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU

Ti-a placut articolul?

Comentarii