Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:45 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN INFORMATIV Garda de Coastă - 12.12.2014

ro

12 Dec, 2014 13:59 1000 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
    Aproximativ 300 de grame de bijuterii, confiscate în P.T.F. Vama Veche
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în P.T.F. Vama Veche aproximativ 300 de grame de bijuterii din metal alb posibil a fi din argint, pe care un cetăţean român intenţiona să introducă în ţară fără documente justificative.
 
În data de 12.12.2014, în jurul orei 02.50, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru controlul de frontieră cetăţeanul român B. MARIA, în vârstă de 45 de ani, pasageră într-un autocar care efectuează curse regulate între Turcia şi România.
În urma controlului au fost descoperite aproximativ 300 de grame de bijuterii din metal alb, susceptibile a fi din argint, nedeclarate şi ascunse în bagajul personal al persoanei în cauză.
Femeia, domiciliată în judeţul Tulcea, care nu a putut prezenta documente de provenienţă sau autorizaţie de comercializare şi introducere în ţară a metalelor preţioase, a declarat poliţiştilor de frontieră că a achiziţionat bijuteriile din Turcia cu scopul de a le oferi cadou de sărbători, unei rude din România.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării bijuteriile, în valoare de 1.650 lei, pe care le vor preda Trezoreriei Constanţa conform procedurilor legale, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu suma de 5.000 lei conform art. 18 din O.U.G. 190/2000.
 
Autoturism Renault cu numere expirate, descoperit în Hârşova
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă un cetăţean român care conducea un autoturism marca Renault a cărui autorizaţie de circulaţie provizorie era expirată.
 
 În data de 11.12.2014, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au oprit pentru control, pe raza oraşului Hârşova, un autoturism marca Renault Laguna cu numere provizorii de înmatriculare româneşti, condus de cetăţeanul român A. MEMET, în vârstă de 19 ani, domiciliat în judeţul Constanţa.
În urma verificărilor a rezultat faptul că respectivul autoturism nu putea fi condus pe drumurile publice deoarece autorizaţia de circulaţie expirase din data de 27.11.2014.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat sau neînregistrat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 334 din Codul Penal.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii