Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoturism Peugeot căutat în vederea confiscării, descoperit în P.T.F. Negru Vodă

ro

04 Jun, 2015 10:16 860 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Autoturism Peugeot căutat în vederea confiscării, descoperit în P.T.F. Negru Vodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un autoturism marca Peugeot care era căutat în vederea confiscării de către autorităţile din România, pe care un cetăţean român încerca să-l scoată din ţară.
 
În data de 03.06.2015, în jurul orei 19.30, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român B. VALENTIN, în vârstă de 47 de ani, care conducea un autoturism marca Peugeot cu numere de România.
Din verificările efectuate de poliţiştii de frontieră români a rezultat că autoturismul în cauză figurează ca fiind căutat în vederea confiscării, alerta fiind emisă de autorităţile din România, din data de 23.06.2014.
Conducătorul auto, domiciliat în municipiul Constanţa, a declarat că a achiziţionat autovehiculul fără a cunoaşte faptul că acesta fusese declarat furat.
Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat autovehiculul, evaluat la aproximativ 10.000 de lei, la sediul S.P.F. Negru Vodă în vederea continuării cercetărilor şi au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 228, alin. 1 din Noul Cod Penal.
 
Plase de pescuit monofilament în lungime de 500 de metri, confiscate de poliţiştii de frontieră
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei cetăţeni români care transportau, pe jos şi cu un atelaj hipo, şapte plase de pescuit tip monofilament în lungime de 500 de metri.
 
• În data 03.06.2015, în jurul orei 03.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Secorului P.F. Tulcea l-au identificat, pe malul lacului Razelm, pe cetăţeanul român L. EGOR, în vârstă de 61 de ani, care transporta, în bagajele personale, şase plase tip monofilament în lungime de 430 metri şi cantitatea de 12,3 kilograme peşte proaspăt din speciile crap şi singer.
 
• În aceeaşi zi, în jurul orei 13.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au oprit pentru control, pe malul braţului Borcea, un atelaj hipo în care se aflau cetăţenii români C. FLORIN de 63 ani şi S.L. TRAIAN de 33 ani, care transportau o plasă monofilament în lungime de aproximativ 70 de metri.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale, precum şi plasele de pescuit în lungime de 500 de metri, iar bărbaţii în cauză, domiciliaţi în judeţele Tulcea şi Ialomiţa, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie” şi „deţinerea şi utilizarea plaselor de pescuit tip monofilaemnt”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii