Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

“Mos Craciun vine si la copiii sprijiniti de World Vision”

ro

08 Dec, 2009 18:39 1089 Marime text

World Vision Romania – Biroul Zonal Constanta                                                                        
8.12.2009
Str. Bucovinei, nr.3, Constanta
Tel: 0241/549.866
Fax: 0241/549.867


Comunicat de presă

“Moş Crăciun vine şi la copiii sprijiniţi de World Vision”


Moş Crăciun nu se lasă intimidat nici de criză, nici de gripă şi soseşte cu cadouri pentru copiii inscrisi in proiectele World Vision, asa cum a facut-o in fiecare an.

Prima oprire a Moşului va avea loc la Primaria Medgidia,  unde se inaugureaza pe 9 decembrie, a IV-a editie a Expozitiei de Arta „În aşteptarea lui Moş Crăciun”. 50 de beneficiari ai proiectului „Împreună pentru viitor”, derulat de World Vision România - Biroul Zonal Constanţa în municipiul Medgidia şi în comuna Cogealac, vor expune cu ocazia sărbătorilor de iarnă, ornamente si felicitări de Craciun, icoane pe lemn,  sticluţe pictate ornamental,  pernuţe cusute cu motive tradiţionale, împletituri din sfoară,  bijuterii si multe altele, lucrate cu îndemânare şi talent, în cadrul Cluburilor de artă care funcţionează în cele două locaţii. Expoziţia cu vânzare va fi deschisă publicului larg până pe 11 decembrie, în intervalul orar 830 – 1630.

Următorul popas al Moşului:  satul european Cumpăna! World Vision va organiza aici, mai multe serbări pentru preşcolari şi şcolari, cu implicarea Grupului de Iniţiativă Părinţi constituit de organizaţie în comunitate. În parteneriat cu Parohia Cumpăna 2,  se vor oferi pachete cu dulciuri celor 60 de copii înscrişi la cantina socială, care pregătesc serbarea "La gura sobei". Alţi 20 de copii din Cumpăna vor prezenta la Biserica Sf. Paraschiva, sceneta “Naşterea lui Hristos", primind în dar, tot de la organizaţie, pachete cu dulciuri. Îndată ce va lăsa cadourile pentru copiii din Cumpăna, Moş Crăciun va ajunge şi la Corbu, în Centrul comunitar, unde se organizează pentru 100 de copii, o altă petrecere frumoasă.

Ultima locaţie în care Moşul va împărţi cadouri este Cobadin. În sediul Căminului Cultural Cobadin, va avea loc spectacolul ,,Sărbători ca-n poveşti", prezentat de compania artistica Mix Music Bucuresti şi sponsorizat de World Vision şi Primăria Cobadin. Beneficiarii spectacolului sunt nu numai copiii din Proiectul de dezvoltare comunitară, ci şi alţi copii din comunitate. În aceeaşi locaţie, se va desfăşura ulterior, serbarea copiilor beneficiari ai Proiectului ,, Să ajutăm copiii să aibă un viitor mai bun ", serbare dedicată sosirii Moşului. Vor participa 35 de beneficiari ai proiectului, 60 de copii care mănâncă la cantina sociala Cobadin, alţi 60 de copii care participă  constant la activităţile extraşcolare şi 15 elevi din Grupul de Iniţiativă al Copiilor Cobadin. Toţi participanţii vor primi dulciuri, produse vestimentare şi de igienă de la Moş Crăciun, fiindcă sărbătorile de iarnă trebuie să aducă bucurie în inima copiilor, indiferent de vremurile pe care le trăim.

World Vision a mai dăruit cadouri şi concurenţilor de la Festivalul de muzică uşoară “Remember” 2009, organizat de Inspectoratul Şcolar Constanţa, în perioada 2-5 decembrie, precum şi voluntarilor premiaţi de CENTRAS Constanţa, în cadrul Galei Voluntarilor 2009. Pentru implicarea deosebită a voluntarilor, în toate activităţile organizate de-a lungul anului în curs, World Vision a primit în cadrul Galei, premiul special “Cel mai activ şi mediatizat ONG” al anului 2009.


Persoana de contact:
Isabela Ştefan-Iorga – Asistent Relaţii Publice World Vision Romania –Biroul Zonal Constanţa
Tel: 0731.444.651, 0241/549866.

World Vision este o organizaţie creştină, care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy. Organizaţia noastră este concentrată asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspiraţi de valori creştine, lucrăm cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii