Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:33 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SOLIDARI in mijlocul ATLANTICULUI

ro

04 Jun, 2009 20:22 962 Marime text

ROMÂNIA
FORŢELE NAVALE ROMÂNE
ACADEMIA NAVALĂ „MIRCEA CEL BĂTRÂN”
fax: 0241 – 643096; tel: 626200, int. 1194;
e-mail: relpub@anmb.ro

SOLIDARI in mijlocul ATLANTICULUI

 Începând cu data de joi, 4 iunie, nava şcoală Mircea remorchează în condiţii de siguranţă velierul Jolie Brise, spre destinaţia  Hamilton - Insulele Bermuda.
 Velierul Jolie Brise, din clasa B, sub pavilion britanic, a solicitat ajutorul organizatorilor regatei, fiind in imposibilitate de a se deplasa către următoarea escală, portul Hamilton, din cauza lipsei resurselor necesare – combustibil, apă, alimente. La apelul făcut de organizatorii competiţiei, nava şcoală Mircea a răspuns pozitiv (ţinând cont de distanţa relativ mică dintre cele două nave precum şi de capabilităţile pe care velierul românesc le are pentru a desfăşura activităţi de remorcaj) şi a întreprins toate manevrele necesare pentru a prelua şi ajuta velierul aflat în dificultate.
   In data de 2 iunie a.c,  organizatorii Competitiei Internationale Tall Ships Atlantic Challenge 2009 au decis terminarea etapei a II-a, Tenerife – Hamilton, pentru velierele din clasele A si B, din cauza lipsei vântului.
 La incheierea acestei etape nava şcoală MIRCEA şi echipajul au obţinut un binemeritat loc II in clasa A.
 Au mai rămas 800 mile marine din traversada Atlanticului, către Hamilton - Insulele Bermuda, distanţă pe care MIRCEA o va parcurge folosind propulsia motoarelor.

Nava şcoală „Mircea” participă în perioada 12 aprilie – 1 septembrie 2009 la marşul anual de instruire practică, în cadrul căruia este inclusă şi prezenţa la regata „Tall Ships Atlantic Challenge 2009”
Itinerariul marşului cuprinde escale în 9 porturi - Catania, Cadiz, Tenerife, Hamilton, Charleston, Boston, Ponta Delagada, Gibraltar şi Iraklion, unde velierul reprezintă atât Forţele Navale, cât şi România la toate manifestările organizate.
La bord se află un echipaj de 190 de persoane, din care  63 de studenţi şi 2 studente de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, 34 de elevi şi 4 eleve de la Şcoala Militară de Maiştri Militari „Amiral Ion Murgescu”.
Pe parcursul celor 12.500 de mile marine care vor fi străbătute în Marea Neagră, Marea Egee, Mediterană şi Oceanul Atlantic studenţii şi elevii vor căpăta noi deprinderi marinăreşti şi profesionale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii